Anatomia i fizjologia dla bystrzaków

Całkowite obnażenie ciała

Każdy z nas posiada rozległą wiedzę w jakiejś dziedzinie, dla jednych jest to księgowość, dla innych języki obce albo szczegółowa znajomość życiorysu Alberta Schweitzera. Jednak zaskakująco niewielu z nas zna dobrze własne ciało! Kiedy wszystko funkcjonuje prawidłowo, nikt nie zawraca sobie nim głowy. Tymczasem instrukcja obsługi własnego organizmu powinna być naszym obowiązkowym podręcznikiem!

Czy wiesz, że w jednej tylko dłoni znajduje się aż dwadzieścia siedem kości? Czy zdarzyło Ci się zastanawiać nad tym, jak w Twoim organizmie rozwijają się choroby? Twoje ciało to fascynująca konstrukcja -- coś pomiędzy doskonałym dziełem sztuki a precyzyjną maszynerią. Rzecz tak pozornie banalna jak oddychanie, jedzenie, krążenie krwi czy gojenie się ran okazuje się procesem równie pasjonującym co dobry film sensacyjny. Zajrzyj do wnętrza i poznaj siebie z każdej strony!

Na układy nie ma rady Mapa organizmu -- identyfikacja organów i części Twojego ciała. Sekrety układu kostnego -- szczegółowy przegląd od stóp do głów. Układ nerwowy -- jak pracuje Twój mózg, na czym polega działanie zmysłów. Działanie układów: krążenia, oddechowego, trawiennego czy rozrodczego. Upływ czasu -- co dzieje się z Twoim ciałem w ciągu całego życia.

Ponadto znajdziesz tu dekalogi: 10 sposobów na utrzymanie dobrego zdrowia i 10 dobrych stron internetowych poświęconych anatomii i fizjologii.

DODATEK SPECJALNY:
Żyj zdrowo -- proste zasady do przestrzegania każdego dnia

Informacje dodatkowe o Anatomia i fizjologia dla bystrzaków:

Wydawnictwo: Septem
Data wydania: 2009-03-18
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788324619047

Kup książkę Anatomia i fizjologia dla bystrzaków

Anatomia i fizjologia dla bystrzaków - opinie o książce