Analiza finansowa przedsiębiorstwa

Nowe opracowanie dotyczące analizy finansowej w przedsiębiorstwie. Uwzględnia najnowsze osiągnięcia badawcze w tym zakresie oraz nowe kierunki pojawiające się w praktyce. Zawiera m.in. odniesienia do:zarządzania wartością,międzynarodowych standardów sprawozdawczości finansowej,finansowania ze środków UE.Omówione narzędzia analizy finansowej umożliwiają wielopłaszczyznowe podejście do problemu (od strony zarządzających przedsiębiorstwem, inwestorów, kredytodawców oraz pozostałych interesariuszy), jednak podstawowy wątek bazuje na dominującym obecnie w praktyce założeniu maksymalizacji wartości dla właścicieli. Przedstawione rozważania są ukierunkowane na przedsiębiorstwa różnej wielkości oraz znajdujące się na różnych etapach rozwoju, co stanowi pewne odejście od dominującego w literaturze nastawienia na finanse korporacji.Książka została napisana z myślą o studentach wyższych szkół ekonomicznych (państwowych i prywatnych), uniwersytetów, politechnik i akademii rolniczych oraz o przedsiębiorcach i menedżerach finansowych.

Informacje dodatkowe o Analiza finansowa przedsiębiorstwa:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: b.d
Kategoria: Ekonomia

Kup książkę Analiza finansowa przedsiębiorstwa

Analiza finansowa przedsiębiorstwa - opinie o książce