An Antarctic Mystery / Lodowy sfinks z podręcznym słownikiem angielsko-polskim

Nie od dziś wiadomo, że człowiek najlepiej przyswaja nowy język obcy kiedy służy temu konkretny cel. Może to być zagraniczny wyjazd, partner z innego kraju, praca wymagająca znajomości języka, albo... kiedy nauka sprawia nam przyjemność. Trudno to osiągnąć ucząc się z typowych podręczników, których treści oparte są o nudne, nieciekawe materiały. A co gdyby ten materiał był emocjonującą historią kryminalną, świetnym SF czy klasycznym romansem? Mało tego. Gdyby ich treść zawierała prawdziwe zwroty i konstrukcje gramatyczne? Gdyby tak można było poznać prawdziwe użytkownie języka a jednocześnie dobrze się bawić?

Tak narodził się pomysł połączenia książki ze słownikiem.Pomysł prosty jak i genialny.

Nowe słowa i wyrażenia są pogrubione w tekście, tak aby ułatwić czytelnikowi korzystanie ze słownika. Oprócz tego na końcu książki znajduje się kompletny słownik zawierający wszystkie użyte w tekście słowa. To proste połączenie sprawia, że znalezienie znaczenia nieznanego słowa lub wyrażenia polega na przeniesieniu wzroku na margines książki i kontynuowaniu lektury. Nie trzeba wertować słownika, wpisywać czegokolwiek do słownika on-line czy klikać w tekst w przypadku czytników e-książek. Przyjemne czytanie z pożyteczną nauką.

Pozycje wydawane przez moje Wydawnictwo adresowane są do osób które uczą się języka, lub które kiedyś się go uczyły a teraz pragną go odświeżyć.

Lodowy sfinks autorstwa Julesa Verne'a, wydana w 1897 roku, to porywająca kontynuacja przygód na krańcach świata, będąca hołdem dla twórczości Edgara Allana Poe. Książka opowiada o tajemniczej ekspedycji na lodowe tereny Antarktydy, której celem jest odkrycie losów zaginionej załogi statku "Jane". Verne w mistrzowski sposób łączy elementy przygodowe, fantastyczne i naukowe, budując napięcie w nieprzewidywalnej, dzikiej scenerii. Lodowy sfinks to opowieść o odwadze, determinacji i nieokiełznanej ciekawości świata, która prowadzi bohaterów w najbardziej niebezpieczne zakątki Ziemi.

Informacje dodatkowe o An Antarctic Mystery / Lodowy sfinks z podręcznym słownikiem angielsko-polskim:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2024-11-18
Kategoria: Inne

Tagi: Nauka języków Materiały edukacyjne Literatura sensacyjna i przygodowa dla dzieci i młodzieży Sea stories Fantastyka naukowa (science fiction) Dzieci od ok. 12 lat

Kup książkę An Antarctic Mystery / Lodowy sfinks z podręcznym słownikiem angielsko-polskim

Around the World in Eighty Days
Jules Verne0
Okładka ksiązki - Around the World in Eighty Days

On a wager with his chums at the Reform Club, Phileas Fogg attempts the trip described in the title of this classic adventure novel. Burton does a fine...

Twenty Thousand Leagues under the Seas
Jules Verne0
Okładka ksiązki - Twenty Thousand Leagues under the Seas

French naturalist Dr Aronnax embarks on an expedition to hunt down a sea monster, only to discover instead the Nautilus, a remarkable submarine built by the enigmatic Captain Nemo....

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak