Uwielbiany przez dzieci na całym świecie Herve Tullet, autor bestsellera ,,Naciśnij mnie" oraz książek o przygodach Turlututu, tym razem sam staje się bohaterem swojej opowieści... i jak zawsze wciąga do zabawy swoich dużych i małych czytelników! Bohaterowie książki Herve Tulleta są jakby trochę ,,niedorysowani". Co więcej nie znają jeszcze bajki, w której mają wystąpić. Mimo to zapraszają dzieci do wspólnej lektury, a nawet zabierają je do pracowni samego Autora... który właśnie tworzy zabawną historyjkę obrazkową nazwaną przewrotnie ,,A gdzie tytuł?".
Data wydania: 2013-09-09
Czas na paluszkową olimpiadę! Paluszkowe robaczki już nie mogą się doczekać! Chcesz wziąć w niej udział? Weź długopis, narysuj na opuszku palca oczy, buzię...
Przeczytane:2023-02-03, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2023 roku, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2023,
Poznaj bohaterów, którzy nie do końca są narysowani, udaj się do pracowni samego autora i dowiedz się, jak zareagują na nieproszonych gości. Nowa książka Hervé Tulleta jest niebanalna, ciekawa, momentami bardzo zabawna.
Wizualnie książka jest zupełnie inna niż większość. Dlaczego? Ponieważ znajdziemy w niej rysunki, które wyglądają jakby, zrobiło je dziecko i to takie niemające za wiele lat. Jednak wiecie co? To właśnie cały urok książki i ja to zdecydowanie kupuję.
W książce znajdziemy niedużo tekstu głównie skierowany do czytelnika.
„A gdzie tytuł?” to zupełnie inna, niebanalna pozycja dla dzieci, którą zdecydowanie polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA