A gdzie tytuł?

Uwielbiany przez dzieci na całym świecie Herve Tullet, autor bestsellera ,,Naciśnij mnie" oraz książek o przygodach Turlututu, tym razem sam staje się bohaterem swojej opowieści... i jak zawsze wciąga do zabawy swoich dużych i małych czytelników! Bohaterowie książki Herve Tulleta są jakby trochę ,,niedorysowani". Co więcej nie znają jeszcze bajki, w której mają wystąpić. Mimo to zapraszają dzieci do wspólnej lektury, a nawet zabierają je do pracowni samego Autora... który właśnie tworzy zabawną historyjkę obrazkową nazwaną przewrotnie ,,A gdzie tytuł?".

Informacje dodatkowe o A gdzie tytuł?:

Data wydania: 2013-09-09
ISBN: 978-83-62965-04-5

Kup książkę A gdzie tytuł?

A gdzie tytuł? - opinie o książce

Poznaj bohaterów, którzy nie do końca są narysowani, udaj się do pracowni samego autora i dowiedz się, jak zareagują na nieproszonych gości. Nowa książka Hervé Tulleta jest niebanalna, ciekawa, momentami bardzo zabawna.

Wizualnie książka jest zupełnie inna niż większość. Dlaczego? Ponieważ znajdziemy w niej rysunki, które wyglądają jakby, zrobiło je dziecko i to takie niemające za wiele lat. Jednak wiecie co? To właśnie cały urok książki i ja to zdecydowanie kupuję.

W książce znajdziemy niedużo tekstu głównie skierowany do czytelnika.

„A gdzie tytuł?” to zupełnie inna, niebanalna pozycja dla dzieci, którą zdecydowanie polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Avatar użytkownika - domiczyta
domiczyta
Przeczytane:2017-04-24, Ocena: 6, Przeczytałam, 2017, Alusiowe, Recenzenckie,
https://www.facebook.com/domiczyta/ Kto nie zna jeszcze Herva Tulleta - genialnego ilustratora książeczek dla dzieci i twórcy kreatywnych historii, ten powinien natychmiast - z myślą o dobru swoich dzieci oraz uciesze własnej (bo za naszych czasów takich cudeniek nie było) - nadrobić to niedopatrzenie. Przygodę z autorem z powodzeniem można rozpocząć od pozycji "A gdzie tytuł", ponieważ dzięki niej możemy poznać samego Tulleta, zamkniętego na kartach książki i dać się ponieść fascynującej podróży w świat dziecięcej wyobraźni wraz z jej pozostałymi bohaterami - sympatyczną dobrą wróżką, potworzastym potworem czy mądrą świnką. Mali i duzi czytelnicy dzięki tej zabawnej i kolorowej historyjce o tym, w jaki sposób tworzy się bajki dla najmłodszych, będą bawić się przednio - gwarantujemy :) Herve Tullet to nasz guru dziecięcych zabaw, ot co. Ala i jej Rodzice dziękują Wydawnictwu Babaryba za egzemplarz do testowania na dzieciach w wieku 3+ ;)
Avatar użytkownika - Kasiaaa
Kasiaaa
Przeczytane:2016-05-11, Ocena: 6, Przeczytałam, Wyzwanie - książki dla dzieci 2016,
Zabawna, interaktywna książka dla dzieci, Super!
Paluszkowa olimpiada
Tullet Herve0
Okładka ksiązki - Paluszkowa olimpiada

Czas na paluszkową olimpiadę! Paluszkowe robaczki już nie mogą się doczekać! Chcesz wziąć w niej udział? Weź długopis, narysuj na opuszku palca oczy, buzię...

Kyle
T.M. Piro