70 zdrowych nawyków. Dobra dieta, świetne samopoczucie i niespożyta energia

Problem się zaczyna, gdy nawykowo rujnujemy sobie zdrowie: objadamy się, rezygnujemy z ćwiczeń czy badań profilaktycznych, zaniedbujemy się i każdy dzień kończymy drinkiem. Co gorsza, to wszystko "dzieje się samo", właściwie poza naszą kontrolą. Oczywiście, możemy postanowić poprawę i coś zmienić. Ale jeśli zaczniemy bez odpowiedniego przygotowania, ryzyko porażki jest ogromne. Tylko czy można złe nawyki zastąpić dobrymi?

Jak poradzić sobie z takim wyzwaniem, podpowie Ci ten poradnik. Przekonasz się dzięki niemu, że jeśli się metodycznie przygotujesz, zaplanujesz i zaczniesz wyrabiać najważniejsze dla siebie nawyki, zmiany nie będą wymagały dużego wysiłku. Spośród kilkudziesięciu propozycji możesz wybrać te, dzięki którym schudniesz, będziesz się lepiej odżywiać i czuć codziennie więcej energii - to zależy wyłącznie od Twoich priorytetów. W tej niewielkiej książce dokładnie przedstawiono korzyści, jakie przynosi każdy opisany nawyk. Znalazły się tu również wskazówki, jak stopniowo wykorzeniać niezdrowe nawyki - właśnie dzięki zastępowaniu ich lepszymi. A najważniejsze jest to, że przy opisie każdego nawyku znalazł się plan działania, który sprawi, że wprowadzanie zmian będzie łatwiejsze!

Dzięki tej książce dowiesz się, jak:

świadomie przygotować się do zmiany
stosować skuteczne strategie wdrażania nawyków
sukcesywnie poprawiać jakość diety
nawykowo unikać niezdrowego jedzenia
więcej się ruszać, pilnować swojego zdrowia i zadbać o psychikę

Informacje dodatkowe o 70 zdrowych nawyków. Dobra dieta, świetne samopoczucie i niespożyta energia:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2022 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Healthy Habits - How to Eat Better, Feel Great, Get More Energy and Live a Healthy Lifestyle
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Joanna Sugiero

Tagi: bóg

Kup książkę 70 zdrowych nawyków. Dobra dieta, świetne samopoczucie i niespożyta energia

S.J. Scott0
Okładka ksiązki - Ćwicz każdego dnia. 32 sposoby na kształtowanie nawyku trenowania (nawet jeśli nie lubisz ćwiczyć)

Czy wiesz, że ruch to zdrowie? Oczywiście, że wiesz. Ale nie ćwiczysz regularnie, bo programy treningowe wyglądają na ekstremalne. I zajmują mnóstwo czasu...

S.J. Scott0
Okładka ksiązki - Pisz jak mistrz. Poznaj nawyki codziennego pisania i uwolnij się od blokady twórczej

Doba dla każdego ma dwadzieścia cztery godziny. Wielu z nas ma również stałą pracę, dom i rodzinę. Wydaje się, że nigdy nie ma wystarczająco dobrego czasu...