5+ (plus). Życie obfite w Szczęście, Humor, Pomoc, Nadzieję oraz Zdrowie

Nowa religia? Jak uczynić ze szczęścia stan naturalny, a nie wyjątkowy? Dlaczego humor jest śmiertelnie poważną sprawą? Kiedy najbardziej pomagasz sobie? Na co zawsze warto mieć nadzieję? Po co właściwie dbasz o zdrowie?

Edward de Bono jest kultową postacią - tworzy ćwiczenia, które wyostrzają umysł "The Times"

Edward de Bono zrewolucjonizował sposób, w jaki myślimy. Teraz zrewolucjonizuje sposób, w jaki żyjemy...

To książka prowokująca i skłaniająca do myślenia. Czy proponowana przez autora koncepcja jest całkowicie poważna, czy może rościć sobie prawo do stworzenia wytycznych nowej religii bliskiej buddyzmowi? A może autor puszcza do Ciebie oko i sprawdza, jak bardzo jesteś skłonny uwierzyć we wszystko, co mówią Ci autorytety? Opinię musisz wyrobić sobie samodzielnie.

Edward de Bono stworzył koncepcję myślenia lateralnego, niezbędnego uzupełnienia rozumowania logicznego (wertykalnego). Nie poprzestał jednak na opracowaniu techniki myślenia. Nie zostawił nas - głodomorów ciągłego rozwoju - bez odpowiedzi na pytanie, jak żyć, kiedy widzi się więcej i inaczej niż reszta świata. Autor proponuje nam całkowicie nowy sposób życia, oparty w całości na pozytywnym przekazie. 5+ (plus) zawiera zestaw zasad prowadzących prosto do spełnienia.

Wyobraź sobie szczęście jako wyuczony nawyk - podobnie jak stosowanie odpowiedniej diety. Od czasu do czasu może Ci się nie udać jej dotrzymać. Ale to nie znaczy, że powinieneś przestać próbować!

Informacje dodatkowe o 5+ (plus). Życie obfite w Szczęście, Humor, Pomoc, Nadzieję oraz Zdrowie :

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2008-07-18
Kategoria: Poradniki

Kup książkę 5+ (plus). Życie obfite w Szczęście, Humor, Pomoc, Nadzieję oraz Zdrowie

5+ (plus). Życie obfite w Szczęście, Humor, Pomoc, Nadzieję oraz Zdrowie - opinie o książce

Umysł nakręcony. Zagadkowa mechanika myślenia
Edward de Bono0
Okładka ksiązki - Umysł nakręcony. Zagadkowa mechanika myślenia

Kiedy z mózgu wykluwa się umysł Inżynierska konstrukcja mózgu Piękno funkcji przetwarzania i organizowania myślenia Mechanika świadomości, wolnej...

Mieć piękny umysł
Edward de Bono0
Okładka ksiązki - Mieć piękny umysł

Zastosuj siłę kreatywnego myślenia, by stać się bardziej atrakcyjnym, zmieniając obraz swojego umysłu! Wydajemy fortunę na ubrania, kosmetyki, diety i...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska