3ds max 5. Projekty i rozwiązania

Ujarzmij potęgę 3ds max 5!

Książka "3ds max 5. Projekty i rozwiązania" jest doskonałym przewodnikiem po najpopularniejszym na świecie programie do tworzenia grafiki 3D. 3ds max 5 oferuje ogromną liczbę nowych funkcji pozwalających na tworzenie niezrównanej grafiki i animacji trójwymiarowych. Autorzy poprowadzą Cię krok po kroku przez zawiłości tego programu, stopniowo stawiając przed Tobą coraz bardziej skomplikowane i wymagające zadania. Przystępne i przejrzyste objaśnienia, czytelne rysunki i łatwe do opanowania samouczki sprawią, iż ani przez chwilę nie poczujesz się zagubiony w gąszczu nowych funkcji programu.

Książka ta jest nie tylko praktycznym wstępem do pracy z programem 3ds max, lecz oferuje też wiele gotowych, przydatnych rozwiązań wykorzystujących najbardziej zaawansowane funkcje programu. Po zapoznaniu się z materiałem zawartym w niniejszej książce: zrozumiesz zasady rządzące światem grafiki komputerowej i przestrzenią 3D, z łatwością będziesz posługiwał się interfejsem użytkownika programu 3ds max, poznasz zaawansowane techniki modelowania, wykonasz materiały wiernie naśladujące te, które spotykasz w życiu codziennym, opanujesz zasady oświetlania sceny, będziesz potrafił korzystać z wirtualnych kamer, nauczysz się posługiwać zaawansowanymi technikami animacji, takimi jak kinematyka prosta i odwrotna, stworzysz wspaniałe efekty specjalne wykorzystujące systemy cząsteczkowe, efekty atmosferyczne i różnorodne efekty renderowania.

"3ds max 5. Projekty i rozwiązania" to idealna pozycja dla projektantów i grafików komputerowych, zarówno w ramach zajęć programowych, jak i samodzielnej nauki.

Informacje dodatkowe o 3ds max 5. Projekty i rozwiązania:

Wydawnictwo: Helion