100 taktycznych zasad przywództwa

Tom 0 cyklu 100 taktycznych zasad

100 taktycznych zasad przywództwa czyli jak od zera zbudować w firmie skutecznie dział sprzedaży - Karol Froń. Jest to pozycja z którą powinien zapoznać się każdy szef czy manager zespołu niekoniecznie sprzedażowego. Książka kierowana jest właśnie do przedsiębiorców, do managerów i do każdego kto chce lepiej zrozumieć jak zbudować swój własny Dream Team w firmie.

Książka podzielona jest na 5 rozdziałów w których umieszczono łącznie 100 taktycznych zasad dotyczących przywództwa.

Rozdział I planowanie

Rozdział II organizowanie

Rozdział III kierowanie

Rozdział IV motywowanie

Rozdział V kontrola

Książka w bardzo łatwy i spójny sposób opisuje w jaki sposób stworzyć od zera swój zespół, jak powinien wyglądać ten zespół - kogo tak naprawdę powinniśmy zatrudniać. Jak stać się liderem oraz jak wyznaczać cele i organizować pracę swoją i swoich pracowników. W pozycji tej znajdziemy również etapy rozwoju pracownika, etapy formowania się zespołu, świadomości pracowników oraz jak motywować swój zespół i w jaki sposób dokonywać kontroli a w jaki sposób tego nie robić.

Książka napisana jest sposób bardzo lekki łatwo ściągnąć czyta i w bardzo dobry sposób opisane są nawet trudne zasady.

W książce znajdziemy również wiele diagramów czy też schematów które pozwalają lepiej zrozumieć trudną tematykę książki po mimo trudnej tematyki pozycja ta jest napisana bardzo zrozumiałe i łatwo i szybko się ją czyta.

100 taktycznych zasad przywództwa to pozycja naprawdę godna polecenia dla wszystkich osób które chcą się rozwijać - nie tylko dla szefów czy managerów. Dzięki tej książce można zrozumieć funkcjonowanie przedsiębiorstwa oraz nauczyć się jak być dobrym przywódcą liderem.

Informacje dodatkowe o 100 taktycznych zasad przywództwa:

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2018 (data przybliżona)
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-65809-12-4
Tytuł oryginału: 100 taktycznych zasad przywództwa czyli jak od zera zbudować w firmie skuteczny dział sprzedaży

Tagi: 100 taktycznych zasad przywództwo zarządzanie w firmie poradnik dla szefa poradnik dla managera dział sprzedaży zarządzanie ludźmi

Kup książkę 100 taktycznych zasad przywództwa

100 taktycznych zasad przywództwa - opinie o książce

Avatar użytkownika - ladylisa
ladylisa
Przeczytane:2019-01-29, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2019,

zarządzanie i przywództwo w jednym miejscu. Łatwo się czyta, lekko napisana. Wszytsko łatwo zrozumieć

100 taktycznych zasad sprzedaży. Jak sprzedawać w XXI wieku
Karol Froń0
Okładka ksiązki - 100 taktycznych zasad sprzedaży. Jak sprzedawać w XXI wieku

Tobie też mówiono, że masz pracować, uczyć się, pracować na etacie, płacić podatki, a na starość kiedy przejdziesz na emeryturę, zacząć żyć? Przez...