Legendarny twórca oraz ikona polskiej sceny komiksowej – Papcio Chmiel – powraca w wyśmienitej formie.
W przededniu swoich 89. urodzin twórca nieśmiertelnego tria – Tytusa, Romka i A’Tomka – ponownie zaskoczył swojego wydawcę całkowicie premierowym albumem historycznym. Tym razem Tytus u boku króla Jana III Sobieskiego musi odeprzeć barbarzyński najazd „niewiernych” w historycznej bitwie pod Wiedniem w 1683 roku. Komiks w ekskluzywnym, wielkoformatowym wydaniu zawiera blisko 40 nowych kolorowych plansz pełnych przygód Tytusa, Romka i A’Tomka.

Albumy, które przybliżają wielkie karty naszej historii, jeśli nawet nie uczłowieczają samego Tytusa, to z pewnością dają czytelnikowi choćby źdźbło wiedzy, możliwość otarcia się i posmakowania Wielkiej Historii.
Papcio Chmiel

Henryk Jerzy Chmielewski (ur. 1923) - znany pod pseudonimem Papcio Chmiel, popularny grafik, rysownik i publicysta. Uczestnik Powstania Warszawskiego. Kawaler Orderu Uśmiechu. W 2007 r. odznaczony medalem Gloria Artis. Autor 31 ksiąg z przygodami Tytusa, Romka i A’Tomka.

Informacje dodatkowe o Tytus, Romek i ATomek w odsieczy wiedeńskiej 1683 roku z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2012-05-10
Kategoria: Komiksy
ISBN: 978-83-7839-139-5

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Tytus, Romek i ATomek w odsieczy wiedeńskiej 1683 roku z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani

Tytus, Romek i ATomek w odsieczy wiedeńskiej 1683 roku z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani - opinie o książce

Tytus, Romek i A'Tomek jako rycerze Bolesława Krzywoustego z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani
Henryk Jerzy Chmielewski0
Okładka ksiązki - Tytus, Romek i A

Papcio znowu zaskakuje swoich czytelników! Kolejny, szósty już album historyczny przygód Tytusa, Romka i A'Tomka. Tym razem bohaterowie komiksu zostają...

Tytus, Romek i A'Tomek - Księga VII. Tytus poprawia dwójkę z geografii Polski
Henryk Jerzy Chmielewski0
Okładka ksiązki - Tytus, Romek i A

Pod koniec roku szkolnego a Tytus ma mieć poprawkę z geografii Polski, Romek i A'Tomek pokazują mu więc nasz kraj....

Kyle
T.M. Piro