Powszechnie sproszkowane kłącze kurkumy stosuje się, jako przyprawa. Jednak często nie zdajemy sobie sprawy, że kurkuma jest ceniona nie tylko za walory smakowe, ale także za właściwości prozdrowotne. Wykazuje działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne. Ponadto potrafi zwalczać bakterie, wirusy i grzyby oraz wspiera organizm w walce z niektórymi chorobami. Według badaczy kurkuma jest stanowi przyszłość medycyny. Kurkuma do tej pory nie była częstym gościem w mojej kuchni. Używana była jedynie, jako przyprawa do jednego z rodzajów ogórków, które robimy w domu. Żeby być szczerą, to w sumie nie za bardzo interesowałam się jej właściwościami i może stąd to podejście... Teraz... Teraz żałuję, że tak późno przyjrzałam się kurkumie i jej właściwościom... Dzięki książce Kurkuma. Uzdrawiająca moc dowiedziałam się o wiele właściwościach kurkumy, które mogą pomóc utrzymać nasze zdrowie w dobrej kondycji. To prawdziwe kompendium wiedzy o kurkumie i ich właściwościach, które zostało ubogacone kilkoma przepisami na dania i napoje z kurkumą. Myślę, że niniejsza książka powinna znaleźć się w biblioteczce każdej z nas...
Dowiadujesz się, że masz chorobę Hashimoto, lekarz doradza Ci zmianę sposobu odżywiania, a w Twojej głowie pojawiają się setki pytań. Czy oznacza to konieczność...
Do życia i diety warto podchodzić z dystansem (i humorem), a w sprawach żywieniowych odpuścić nieco sobie i swojemu otoczeniu.Książka nie jest typowym...