Wśród wczorajszych premier pojawiła się ta fantastyczna książka od @wydawnictwo.swietlik o dosyć przerażającym tytule „Wszystko chce nas zabić i inne sekrety biologii”
Jeśli lekcje biologii były dla Ciebie nudne i myślałeś, że na nic Ci się ta wiedza nie przyda, ta książka wyjaśni Ci, do czego w życiu potrzebna jest właśnie biologia i jak może nam pomóc jej znajomość.
Znajdziemy tutaj min. informacje czym jest trucizna i jak możemy się zatruć, czym jest jad kiełbasiany, co może nas uczulać i jak walczyć z alergią, jak przechowywać żywność chroniąc ją przed drobnoustrojami, jak przebiega badanie krwi i moczu, wyczerpujące informacje na temat snu, objawy zatruć roślinami, a także dużo informacji na temat odżywiania, wartości odżywczych i pewnym ukrytym bohaterze- błonniku.
To tylko mała zapowiedź tego, co skrywa ta niesamowita popularnonaukowa lektura!
Książka jest znakomitym zbiorem sekretów biologi bogatej w wyróżnione ciekawostki, mnóstwo ilustracji, zabawnych rysunków co sprawi, że czytanie będzie prawdziwą frajdą!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-05-29
wobiektywiemamy_
Czy kiedykolwiek siedzieliście na lekcji chemii, myśląc: po co mi to? Już nie musicie się zastanawiać! W tej książce znajdziecie praktyczne informacje...
Dołącz do leśnych przyjaciół i spędź święta w wyjątkowym towarzystwie! Pewnego jesiennego dnia leśne zwierzęta rozmawiają o nadchodzącej Gwiazdce. Zwierzaki...