Vincent Blakemore ma jeden cel - przejąć władzę. Nic nie liczy się dla niego bardziej, przez co tak mocno różni się od swojego rodzeństwa. Każdy ma jednak słaby punkt. W przypadku Vincenta jest nim Maddy, kobieta która zauroczyła go przed laty. Teraz para spotyka się ponownie, a zaplanowane życie mężczyzny wywraca się do góry nogami. Pozostaje tylko jeden problem, narzeczona i ślub, który stanowi gwarancję pewnych interesów rodziny. Ojciec Vincenta nie jest zadowolony, gdy odkrywa, że jego następca nagle zmienił priorytety. Głowa rodziny Blakemore jest w stanie posunąć się do wszystkiego, by postawić na swoim. Nie wie jednak, że jego syn również.
Co wybierze Vincent, władzę czy miłość? Czy rodzina zdoła się zjednoczyć? Jak daleko posunie się stary Blakemore?
Ponownie świetnie wykreowani bohaterowie. Zarówno ci główni jak i drugoplanowi. Maddy, która zdołała zmienić "potwora". Vincent, który otworzył oczy i zdecydował się zaryzykować. No i pozostałe rodzeństwo, którego zachowanie podsyca ciekawość kolejnych historii rodziny Blakemore.
Książka trzyma w napięciu i ciekawi co wydarzy się dalej. Czyta się ją naprawdę szybko i przyjemnie, a wciągająca fabuła sprawia, że naprawdę ciężko się od niej oderwać.
Zwroty akcji, nieoczekiwane sytuacje. Intrygi, kłamstwa, mataczenia. Ataki, zamachy i groźby. Strach i obawa o najbliższych. Walka o miłość. Pożądanie, namiętności i naprawdę ognisty romans. Zakończenie, które szokuje i zaskakuje. Dzieje się tu naprawdę dużo i zdecydowanie nie sposób się nudzić.
Dodatkowo coraz więcej faktów dotyczących rodziny zaczyna wychodzić na jaw, co sprawia, że z niecierpliwością czekamy na kolejne tomy.
"Vincent" to drugi tom serii Blakemore Family. Po przeczytaniu "Jacoba", czyli pierwszej części, wyczekiwałam na tę książkę. Teraz po jej przeczytaniu już nie mogę się doczekać trzeciego tomu.
Spędziłam naprawdę miło czas z Vincentem i Maddy. Seria o rodzinie Blakemore jest chyba jedną z moich ulubionych. Wszystkim szczerze polecam po nią sięgnąć. 🖤
Dziękuję Kindze Litkowiec oraz Wydawnictwu Black Rose za zaufanie i egzemplarz ❤️
Data wydania: 2023-02-17
zaczytanaEdyta
Królowa Romansów Mafijnych powraca! Kinga Litkowiec w nowej, zmysłowej i przepełnionej sekretami opowieści. Mia otrzymuje niepokojące wiadomości od tajemniczego...
Nie wierzyłam, że Dylan odwzajemni moje uczucia. Postanowiłam więc o nim zapomnieć. Poznałam Paula. Zaręczyłam się i planowałam ślub jak z bajki. ...