Zapraszam do znakomitego thrillera psychologicznego pt. "Taka sama" autorstwa Erici Spindler
Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Luna
Mam nadzieję, że lubicie czytać znakomite thrillery psychologiczne?
Sienna Scott chce wymazać z pamięci brutalne przestępstwo, na które się przypadkowo natknęła. Czyżby znalazła się w złym miejscu o złej porze. Madison miała taką samą kurtkę jak Sienna. Morderca mógł pomylić się. Kto miał zginąć naprawdę? To wtedy pierwszy na miejscu zbrodni pojawił się oficer Randall Clark, policjant z kampusu. Wtedy ją to nie zdziwiło. Sienna przeżywa traumę. Żyje także pod ciągłym naporem paranoicznych urojeń matki. Viv - matka Sienny cierpi na manię prześladowczą, to od niej ucieka, wyjeżdża do Londynu. Lata spędzone z dala od domu zmieniły ją. Wraca do domu po dziesięciu latach, by zmierzyć się z przeszłością. Czy powrót do domu okaże się błędem? Starszy brat Bradley chroni ją, stara się być dobrym pasierbem. W Tranquility Bluffs Sienna chce spełniać swoje marzenia, otworzyć własną restaurację. Zaczyna mieć obawy o siebie i o chorobę psychiczną matki. Wchodzi w bliższą relację z sąsiadem, to Jonathan Hart, brat zamordowanej Madi. Jest fliperem. Zostaje wznowione śledztwo w sprawie brutalnego zabójstwa sprzed dziesięciu lat przez komendanta Thompsona. Zabójca zamierza naprawić błąd z przeszłości i już zaczyna działać. Wykorzystuje śmierć chłopka Madi Sheparda, by zamknąć śledztwo.
Czy Sienna Scott zdemaskuje mordercę i spełni się jej najgorszy koszmar? Czy Jonathan i Sienna będą razem?
"Taka sama" to porywający i wciągający thriller psychologiczny, porusza aspekty miłości, zdrady, choroby psychicznej, a także strachu. Dzięki doskonałej akcji i wielu podejrzanym trzyma nas w napięciu i ryzach do samego końca. Zakończenie z pewnością nas zaskoczy. Wielkie 👏🏻 dla autorki Erici Spindler za stworzenie tak znakomitego thrillera. 🔥 Zachęcam wszystkich do przeczytania tego fascynującego thrillera, na pewno będzie to gratka dla miłośników tego gatunku. Subiektywna ocena książki to 10/10
Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-02-23
Tytuł oryginału: The Look-Alike
Czytajka93
Jeśli porzucenie marzeń było koniecznym elementem dorastania, to była na dobrej drodze do dorosłości. Ale jeśli to miała być dorosłość, to była do bani.
Pakiet składający się z książek : oSzóstka oSiódemka o STRAŻNICY ŚWIATŁA seria thrillerów paranormalnych pióra Eriki Spindler PIERWSZA...
Matczyna ofiara... Grzeszna obsesja... Desperacka walka o przetrwanie... Skye Dearborn dobrze wiedziała, czego sobie życzy. Odkrycia sekretów z przeszłości...
- Co mam robić do tego czasu? - Jeśli mogę zasugerować, po prostu żyj dalej, jakby nic się nie stało.