Taka sama

Zapraszam do znakomitego thrillera psychologicznego pt. "Taka sama" autorstwa Erici Spindler

Za egzemplarz dziękuję Wydawnictwu Luna

Mam nadzieję, że lubicie czytać znakomite thrillery psychologiczne?

Sienna Scott chce wymazać z pamięci brutalne przestępstwo, na które się przypadkowo natknęła. Czyżby znalazła się w złym miejscu o złej porze. Madison miała taką samą kurtkę jak Sienna. Morderca mógł pomylić się. Kto miał zginąć naprawdę? To wtedy pierwszy na miejscu zbrodni pojawił się oficer Randall Clark, policjant z kampusu. Wtedy ją to nie zdziwiło. Sienna przeżywa traumę. Żyje także pod ciągłym naporem paranoicznych urojeń matki. Viv - matka Sienny cierpi na manię prześladowczą, to od niej ucieka, wyjeżdża do Londynu. Lata spędzone z dala od domu zmieniły ją. Wraca do domu po dziesięciu latach, by zmierzyć się z przeszłością. Czy powrót do domu okaże się błędem? Starszy brat Bradley chroni ją, stara się być dobrym pasierbem. W Tranquility Bluffs Sienna chce spełniać swoje marzenia, otworzyć własną restaurację. Zaczyna mieć obawy o siebie i o chorobę psychiczną matki. Wchodzi w bliższą relację z sąsiadem, to Jonathan Hart, brat zamordowanej Madi. Jest fliperem. Zostaje wznowione śledztwo w sprawie brutalnego zabójstwa sprzed dziesięciu lat przez komendanta Thompsona. Zabójca zamierza naprawić błąd z przeszłości i już zaczyna działać. Wykorzystuje śmierć chłopka Madi Sheparda, by zamknąć śledztwo.

Czy Sienna Scott zdemaskuje mordercę i spełni się jej najgorszy koszmar? Czy Jonathan i Sienna będą razem?

"Taka sama" to porywający i wciągający thriller psychologiczny, porusza aspekty miłości, zdrady, choroby psychicznej, a także strachu. Dzięki doskonałej akcji i wielu podejrzanym trzyma nas w napięciu i ryzach do samego końca. Zakończenie z pewnością nas zaskoczy. Wielkie 👏🏻 dla autorki Erici Spindler za stworzenie tak znakomitego thrillera. 🔥 Zachęcam wszystkich do przeczytania tego fascynującego thrillera, na pewno będzie to gratka dla miłośników tego gatunku. Subiektywna ocena książki to 10/10

Informacje dodatkowe o Taka sama:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2022-02-23
Tytuł oryginału: The Look-Alike
Dodał/a opinię: Czytajka93

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Taka sama

Kup książkę Taka sama

- Co mam robić do tego czasu? - Jeśli mogę zasugerować, po prostu żyj dalej, jakby nic się nie stało.

Jeśli porzucenie marzeń było koniecznym elementem dorastania, to była na dobrej drodze do dorosłości. Ale jeśli to miała być dorosłość, to była do bani.

Więcej cytatów z tej książki

PAKIET Seria Strażników Światła. 2 TOMY. Erica Spindler.
Erica Spindler0
Okładka ksiązki - PAKIET Seria Strażników Światła. 2 TOMY. Erica Spindler.

Pakiet składający się z książek : oSzóstka oSiódemka o STRAŻNICY ŚWIATŁA seria thrillerów paranormalnych pióra Eriki Spindler PIERWSZA...

Obsesja
Erica Spindler0
Okładka ksiązki - Obsesja

Matczyna ofiara... Grzeszna obsesja... Desperacka walka o przetrwanie... Skye Dearborn dobrze wiedziała, czego sobie życzy. Odkrycia sekretów z przeszłości...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba