Pierwsza biblioteczka. Królewska kolekcja bajek. Zestaw w pudełku

Klasyczne bajki w prezenowym opakowaniu 😁.

Co sądzicie o klasycznych baśniach? Przyznam, że tu zdania są podzielone. Ja sama jakoś do 4.roku życia Adasia przedstawiałam mu te zmienione, bardziej załagodzone wersje, ale obecnie czytamy już te opowieści, które sama znam z dzieciństwa.

Jeśli nie macie nic przeciwko tej najbardziej znanej wersji opowieści to myślę, że Królewska Kolekcja Bajek będzie dla Was świetnym wyborem. Znajdziemy tutaj aż 8 kartonowych książeczek z jednymi z najbardziej znanych baśni, które mogą dla dziecka stanowić całkiem udany wstep jeśli chcemy je zapoznać z podobnymi opowieściami.

Tak jak wspominałam wcześniej niektórym książkom bliżej do klasyki. Przykładowo Mała Syrenka nie poślubiła księcia, ale wyruszyła na poszukiwanie nieśmiertelnej duszy niosąc dobro, a wilk cierpiał na niestrawność po tym gdy w brzuchu zaszyto mu kamienie. Wilk z małych świnek natomiast poparzył się wpadając do kociołka stojącego na palenisku. Jeśli jednak takie opowieści Wam nie przeszkadzają to wydanie tych książeczek powinno Wam się spodobać.

Informacje dodatkowe o Pierwsza biblioteczka. Królewska kolekcja bajek. Zestaw w pudełku:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-09-23
Dodał/a opinię: Sylwiaa915

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Tradycyjne opowieści i baśnie dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 2 lat

Zobacz opinie o książce Pierwsza biblioteczka. Królewska kolekcja bajek. Zestaw w pudełku

Kup książkę Pierwsza biblioteczka. Królewska kolekcja bajek. Zestaw w pudełku

Minisalon gier i zabaw
Dorota Skwark0
Okładka ksiązki - Minisalon gier i zabaw

Publikacja przedstawia propozycje gier i zabaw dla całej rodziny - zawiera ich szczegółowe opisy oraz 14 plansz do gier, pionki i kostkę....

Baśnie i legendy polskie
Dorota Skwark0
Okładka ksiązki - Baśnie i legendy polskie

„Baśnie i legendy polskie” to zbiór opowieści, które kiedyś przykazywano ustnie z pokolenia na pokolenie. Zawiera elementy zarówno baśniowe...