Zestaw 8 klasycznych bajek będzie wspaniałą lekturą dla młodego czytelnika. Znajdzie w nim następujące tytuły: Księżniczka na ziarnku grochu, Mała syrenka, Czerwony Kapturek, Dzikie łabędzie, Trzy małe świnki, Złotowłosa i trzy misie, Krzesiwo, Złota rybka. Opowiadały je nasze prababcie, babcie i mamy, a teraz czas zapoznać z nimi maluchy. Historie z pięknymi ilustracjami pobudzą wyobraźnię dzieci, będą kształtować ich świat wartości, rozwiną słownictwo i umiejętności budowania wypowiedzi.
Teksty bajek są zwięzłe i napisane prostym językiem, a każdy z nich niesie ważne przesłanie.
Żywe, urzekające ilustracje z pewnością pobudzą wyobraźnię dzieci, a niewielki format będzie w sam raz dla małych rączek!
Zestaw idealny na prezent - na pudełku została zamieszczona etykietka do wpisania dedykacji.
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-09-23
Widzieliście już nowość od Wydawnictwa Jupi Jo!, czyli "Pierwsza biblioteczka. Królewska kolekcja bajek"? Jest to zestaw książeczek stworzonych z myślą o najmłodszych czytelnikach, którzy dopiero zaczynają odkrywać świat literatury. Kolekcja składa się z ośmiu kartonowych książeczek, które opowiadają dobrze nam znane bajki, więc czas by poznały je również nasze pociechy.
Każda książeczka ma prostą, a zarazem urokliwą grafikę, z kolorowymi ilustracjami, które przyciągają wzrok maluchów i pobudzają wyobraźnię. Teksty każdej z historii są zwięzłe i dostosowane do wieku maluszków, dzięki czemu idealnie nadają się do wspólnego czytania z rodzicami. Myślę, że dużą zaletą tej kolekcji jest także kompaktowy format – książeczki są lekkie i poręczne, dzięki czemu doskonale sprawdzą się podczas podróży czy spacerów. Ten niewielki format będzie idealny dla małych, ciekawskich rączek.
Książki znajdują się w ozdobnym pudełku, dzięki czemu będą super propozycją na prezent. Polecamy serdecznie
Brykają wesoło i pasą się w stadzie na łące, soczysta zielona trawka to ich przysmak. Wiatr rozwiewa ich grzywy, a słońce ogrzewa ich lśniącą sierść. Kochają...
Wbrew pozorom pisanie nie jest prostą czynnością, ale niezwykle ważną. Odręczne pisanie rozwija percepcję wzrokową, zdolności motoryczne, orientację przestrzenną...
Przeczytane:2025-02-23,
Klasyczne bajki w prezenowym opakowaniu 😁.
Co sądzicie o klasycznych baśniach? Przyznam, że tu zdania są podzielone. Ja sama jakoś do 4.roku życia Adasia przedstawiałam mu te zmienione, bardziej załagodzone wersje, ale obecnie czytamy już te opowieści, które sama znam z dzieciństwa.
Jeśli nie macie nic przeciwko tej najbardziej znanej wersji opowieści to myślę, że Królewska Kolekcja Bajek będzie dla Was świetnym wyborem. Znajdziemy tutaj aż 8 kartonowych książeczek z jednymi z najbardziej znanych baśni, które mogą dla dziecka stanowić całkiem udany wstep jeśli chcemy je zapoznać z podobnymi opowieściami.
Tak jak wspominałam wcześniej niektórym książkom bliżej do klasyki. Przykładowo Mała Syrenka nie poślubiła księcia, ale wyruszyła na poszukiwanie nieśmiertelnej duszy niosąc dobro, a wilk cierpiał na niestrawność po tym gdy w brzuchu zaszyto mu kamienie. Wilk z małych świnek natomiast poparzył się wpadając do kociołka stojącego na palenisku. Jeśli jednak takie opowieści Wam nie przeszkadzają to wydanie tych książeczek powinno Wam się spodobać.