Jeszcze niedawno Lance Armstrong był na językach niemal wszystkich mediów całego świata. Wielki sportowiec, mistrz świata, który wygrywał niemal wszystkie znane konkursy kolarskie przyznał się do zażywania dopingu... Wielki cios dla fanów sportu, rozczarowanie dla tych, którzy uczynili z Armstronga swojego idola. Pierwsze wzmianki o tym, że kolarz gra nie fair zaczęły napływać już dużo wcześniej. Wiele osób te doniesienia puszczała mimo uszu, szczerze wierząc w prawdomówność samego kolarza, jednak do tych osób nigdy nie zaliczał się David Walsh. Doping w świecie kolarstwa, to temat, któremu dziennikarz poświęcił się bez reszty. Przez swoją dociekliwość i upór szybko ,,awansował" na pierwszego wroga Lance'a Armstronga. W książce ,,Oszustwo niedoskonałe. Jak zdemaskowałem Lance'a Armstronga" opisuje długą drogę do tego, aby prawda w końcu wyszła na jaw. Prowadzi czytelnika przez swoją przygodę ze światem sportu, obecnego w nim dopingu, opisuje jak wyglądało poszukiwanie dowodów na nieuczciwą rywalizację, z ogromnym poświęceniem stara się przekazać czytelnikowi wszystkie wskazówki, które mogły doprowadzić do wcześniejszego udowodnienia, że wielki Armstrong nie jest uczciwy w tym, co robi. Wiele ciekawych rozmów, trzymająca w napięciu walka o prawdę. Polecam!
Informacje dodatkowe o Oszustwo niedoskonałe:
Wydawnictwo: Znak