Wspaniała okładka, która urzekła mnie swoją barwą. Opis książki jeszcze bardziej mnie zachwycił. Zaczęłam ją czytać i... pochłonęła mnie w zupełności. Przeczytanie zajęło mi 2 dni.
👉 Życie Liliany utkwiło w martwym punkcie. Bardzo chciała zmian, dlatego zdecydowała się wyjechać na urlop do rodzinnej wsi pod Poznaniem. Uwielbia spędzać czas w starym, rodzinnym domu, żeby odpocząć, nabrać nowych myśli i poukładać sobie sprawy. Liliana poznaje chłopaka Daniela, który mocno ją zauroczył. Zaczynają spędzać ze sobą czas, poznają się coraz bliżej i... czar pryska. Okazuje się, że Daniel ma despotyczną matkę, a do tego zaburzenie psychiczne. Liliana okazuje się dużym samozaparciem i stara się poukładać relacje i być wyrozumiała dla Daniela. Czy raczkująca miłość przetrwa tą ciężką batalię i despotyczną matkę?
👉 Motyw zaburzenia osobowości typu borderline interesuje mnie od kilku lat. Niesamowite jak ciężkie życie mają osoby, które są wiecznie na sinusoidzie. Książka niezwykła, bardzo polecam, naprawdę ciężko było się od niej oderwać!
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2022-04-22