Malum, część 2

Tom 5 cyklu Elite Kings Club

Poszłam za ciosem i nie odpuściłam dopóki nie przeczytałam wszystkich (jak na razie) tomów Amo. Niedługo następny, zapowiada się ich nie mało ale i bohaterów nie brakuje , których historie nie jedno z nas chętnie pozna bliżej.

W tym tomie nadal skupiamy się na relacjach i dramatach Tillie oraz Nate'a. Ale w tle też śledzimy problemy Bishopa i Madison, która jak zwykle kocha ucieczki , nie potrafi stawić czoła problemom. Faktem jest, że dziewczyna przeszła nie mało już wcześniej a autorka w tym tomie jej nadal nie oszczędza. Mimo to mnie irytuje, ma niesamowicie słaby charakter a ja lubię wyrazistych i twardych bohaterów.

Nate i Tillie odkrywają kolejne tajemnice, walczą nie tylko z realnymi wrogami ale i własnymi demonami . Jeśli o nich mowa , to wątek Daemona świetnie autorka wprowadziła wg mnie, dodał smaku całości i wprowadził niezły element zaskoczenia. Poza tym podobało mi się to jak autorka przedstawiła dramat Tillie i Nate'a , to jak radzili sobie z rozpaczą, jak przeżywali to co ich spotkało i jak sobie z tym poradzili.

Książka nie jest słodka i urocza, w recenzji każdego tomu podkreślam, że ta seria jest porąbana i nienormalna ale czy to źle? Mi było ciężko się odnaleźć ale jednak dałam radę. Bo wciąga, angażuje , intryguje. Mam na oku kilku bohaterów, których chce poznać lepiej, nie obrażę się jak autorka poświęci im kolejne tomy. I mimo ,że Mad mnie drażni, chcę się dowiedzieć co będzie dalej z nią i Bishopem. A Wy?

Informacje dodatkowe o Malum, część 2:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-01-27
Tytuł oryginału: Malum: Part 2
Tłumaczenie: Monika Wisniewska
Dodał/a opinię: Marta BONIECKA

Tagi: Przeznaczone dla kobiet i/lub dziewcząt bóg

Zobacz opinie o książce Malum, część 2

Kup książkę Malum, część 2

Ból nas nie definiuje, on nas kształtuje. Przychodzimy na świat jako noworodki ze świeżym startem. Nowe życie, czysta dusza. Potem się zaczyna. Każdy jeden dokonywany przez nas wybór ma konsekwencje.

Więcej cytatów z tej książki

In Fury Lies Mischief
Amo Jones 0
Okładka ksiązki - In Fury Lies Mischief

Mistrzyni kreowania najmroczniejszych bohaterów powraca! Był wszystkim, czego ona nienawidziła. Do czasu, kiedy wszystko się zmieniło. Saskia Royal...

In Silence She Screams
Amo Jones0
Okładka ksiązki - In Silence She Screams

Była uwięziona w przeszłości, dopóki ich nie spotkała. Lilith Patience ma koszmary. Czasami wydaje jej się, że nie kończą się one nawet po przebudzeniu...