„Problem polegał na tym, że ta nieco paranoiczna część jej świadomości rozważała wciąż opcję, że może właśnie dokładnie po to Nicholasa tu przysłano — żeby stłamsił jej czujność”.
Alea miała tylko na tydzień lub dwa wyjechać, a tymczasem nieobecność przedłuża się o kilka miesięcy. Dziewczyna zaczyna wątpić w nadchodzące wielkie niebezpieczeństwo. Postępuje jednak dalej z instrukcjami Eve. Czy zagrożenie naprawdę nadchodzi?
Tymczasem Erin dobrze się bawi w Mallaroy, zdobyła przyjaciół i sławę, policzkując najpotężniejszego z wampirów. Miewa również swoje problemy, których nie ułatwia fakt, że jest człowiekiem. Na dodatek ktoś odkrył ten fakt i zamierza ją szantażować.
„Nie była w stanie natychmiast ukryć przerażenia, które pojawiło się na moment na jej twarzy”.
Po lekturze pierwszego tomu nie mogłam się doczekać kontynuacji przygód bliźniaczek. I o to otrzymałam pełną zwrotów akcji historię, od której nie mogłam się oderwać. Szybciutko przeczytałam ten tom, tak na niego czekałam.
Najbardziej wciągnęły mnie szkolne intrygi i plotki, a także przepychanki między Erin a Michaelem. Ta dwójka dostarczała niezapomnianym wrażeń swoim zachowaniem. Zdecydowanie to moja ulubiona para bohaterów.
I muszę przyznać, że jakoś tak bardziej zżyłam się z Erin. Polubiłam ją bardziej niż Alea. Wydawała mi się bardziej zadziorna i charakterna niż jej siostra. Do tego dołączyć bojowe nastawienie i upartość, a wyjdzie nam bohaterka, której nie da się nie lubić.
Wątek Alei trochę mnie nudził. Nie działo się tam nic interesującego w moim odczuciu,, więc nie ma co się dziwić, że mi nie przypadł do gustu.
Fabuła sama w sobie jest ciekawa. Niektóre przedstawione sytuację mogą wydać się nieistotne, jednakże moim zdaniem uzupełniają całą historię na swój sposób. I bez nich to nie było to samo.
Świetnie się bawiłam podczas lektury książki. I z niecierpliwością czekam na kolejny tom.
Data wydania: 2023-08-09
Kategoria: Dla młodzieży
Anitka_170
Kojarzycie ten moment, kiedy wasza bliźniaczka okazuje się zmiennokształtna, po czym znika, więc musicie podszywać się pod nią w nieludzkiej szkole? Nie...
Co nastoletnie bliźniaczki mogą mieć wspólnego z końcem świata jaki znamy? Teoretycznie nic. W praktyce ich talent do przyciągania kłopotów, kilka impulsywnych...