Każdym skrawkiem duszy

[Reklama] Must Read

Książki pełne emocji? Powieść od jednej z autorek, której historie kocham całym sercem? Kolejna porcja, wzruszeń, nadziei i otuchy? 3x TAK! Oto lektura, którą już na wstępie mojej opinii mogę wam polecić a teraz zapraszam na szczegóły.
   Historia Ember i Josha okazała się być w zupełnie innym stylu niż przypuszczałam. Myślałam, że motyw wojska i misji w Afganistanie będzie wątkiem pobocznym. Takim tłem wydarzeń. A tu stanowił jeden z przewodnich problemów, z jakim musiała się zmierzyć December.
   Ta młoda kobieta z każdą kolejną sceną pokazywała, jak wielka drzemie w niej empatia i troska. Jakimi kieruje się wartościami, co na dłuższą metę było naprawdę cudnie poprowadzone. W pełni rozumiałam jej bolączki i niezdecydowanie. Nie tak łatwo bowiem oddzielić serce od rozumu. Nie tak łatwo wybrać jedno, kiedy czuje się chaos a strach chwyta w swe szpony.
   Josh również zyskał moją sympatię. Choć nie popieram trzymania tak potężnych sekretów w ukryciu lecz byłam w stanie zaakceptować motywy, jakimi są kierował. Ten mężczyzna również w moim odczuciu został obdarzony w same pozytywne cechy charakteru. Jego osobowość była zdecydowanie na plus.
   W tej książce słodycz, romantyczność, przyjaźń, miłość i rodzina przeplatają się z najbardziej czarnym scenariuszem, jaki może zesłać los. Nie zabrakło łez, smutku, bólu, wewnętrznego rozdarcia i poczucia niesprawiedliwości. Tu humor i wesołość przeplata się z traumą i rozpaczą tworząc mieszankę doskonałą. Ta książka jest fenomenalna. Genialna. Od prowadzenia fabuły, przez styl autorki, kreację bohaterów i zaplecze emocjonalne. Przepadłam dla tej powieści i już nie mogę się doczekać kontynuacji. Pierwszy tom serii w pełni mnie usatysfakcjonował.

Polecam

Informacje dodatkowe o Każdym skrawkiem duszy:

Wydawnictwo: Media Rodzina
Data wydania: 2024-04-24
Tytuł oryginału: Full Measures
Dodał/a opinię: agnieszka_rowka

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Relating to adolescence / teenage years Interest age: from c 16 years

Zobacz opinie o książce Każdym skrawkiem duszy

Kup książkę Każdym skrawkiem duszy

Ponieważ wierzę w ciebie
Rebecca Yarros0
Okładka ksiązki - Ponieważ wierzę w ciebie

AUTORKA #1 NA LIŚCIE ,,NEW YORK TIMESA" Jakim mianem się określisz, skoro inni zdecydowali już, kim tak naprawdę jesteś? Sześć lat temu, gdy Camden Daniels...

Fourth Wing. Czwarte Skrzydło
Rebecca Yarros0
Okładka ksiązki - Fourth Wing. Czwarte Skrzydło

Smok bez swojego jeźdźca cierpi. Jeździec bez swojego smoka ginie. (Artykuł Pierwszy, Ustęp Pierwszy, Kodeks Jeźdźców Smoków) Oto brutalny, elitarny świat...