Inna panna Bridgerton

„Inna panna Bridgerton” autorstwa Julii Quinn to powieść, która zabiera nas w podróż pełną przygód i rodzącej się namiętności. Opowiada nam historię Poppy Bridgerton, młodej kobiety, która pragnie czegoś więcej niż tylko standardowego życia, jakie przewiduje dla niej społeczeństwo. Niezależna i ciekawa świata, Poppy szuka partnera, który dorówna jej intelektem i pasjami, jednak do tej pory żaden z londyńskich kawalerów nie spełnił jej oczekiwań.

Pewnego razu podczas wizyty u przyjaciółki na wybrzeżu Dorset, Poppy przypadkowo natrafia na jaskinię przemytników, co staje się punktem zwrotnym w jej życiu. Nieświadoma zagrożenia, jakie niesie za sobą jej odkrycie, zostaje porwana przez dwóch piratów i zabrana na pokład statku, którego kapitanem jest Andrew James Rokesby. Andrew to mężczyzna o reputacji nieco lekkomyślnego awanturnika, który prowadzi podwójne życie – jako korsarz na usługach brytyjskiego rządu często zajmuje się przewozem tajnych dokumentów i towarów. Odkrycie Poppy na swoim statku wywołuje w nim zaskoczenie i zmusza do podjęcia trudnych decyzji.

Początkowo relacja między Poppy a Andrew pełna jest napięć i sprzeczności – ona jest oburzona porwaniem, a on nie wie, jak poradzić sobie z nieoczekiwanym „ładunkiem” na swoim statku. Jednak z czasem ich konflikt przeradza się w uczucie, które nie jest pozbawione przeszkód. Oboje przecież skrywają tajemnice, które mogą zagrozić ich rodzącej się miłości. Poppy, wciąż zaskakująca swoją odwagą i niezależnością, zaczyna dostrzegać w Andrew coś więcej niż tylko bezwzględnego korsarza. On z kolei odkrywa w niej partnerkę, która nie tylko dorównuje mu mądrością, ale także jest w stanie wywołać w nim uczucia, o które siebie wcześniej nie podejrzewał.

Akcja książki rozgrywa się w dużej mierze na pełnym morzu, co dodaje fabule dodatkowego wymiaru – jest pełna niebezpieczeństw, niespodziewanych zwrotów akcji, ale także romantycznego napięcia i morskiego klimatu. Julia Quinn mistrzowsko prowadzi nas przez tę opowieść, łącząc historyczne realia z dynamiczną fabułą i rozwijającą się relacją między głównymi bohaterami.

„Inna panna Bridgerton” to wspaniała opowieść o poszukiwaniu miłości, która nie tylko zaspokoi romantyczne pragnienia, ale także stanie się prawdziwym wyzwaniem i przygodą, jakiej Poppy zawsze pragnęła. Jej spotkanie z Andrew to dowód na to, że miłość może przyjść w najmniej oczekiwanym momencie, a to, co na początku wydaje się przypadkowym splotem wydarzeń, może okazać się przeznaczeniem.

To idealna książka dla wszystkich, którzy szukają lekkiej, ale jednocześnie pełnej emocji lektury, która przeniesie ich w odległy, fascynujący świat pełen pięknych sukien, wystawnych balów oraz morskich przygód.

Bawiła się na niej wyśmienicie i już nie mogę się doczekać kolejnej części 🔥.

Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od @zysk_wydawnictwo (współpraca reklamowa) 🩷.

Informacje dodatkowe o Inna panna Bridgerton:

Kup książkę Inna panna Bridgerton

Ślubny skandal
Julia Quinn0
Okładka ksiązki - Ślubny skandal

W przeciwieństwie do większości mężczyzn, Gregory Bridgerton wierzy w prawdziwą miłość. I wierzy, że odnalazł kobietę ze swoich snów. Niestety... ona kocha...

Mój książę
Julia Quinn0
Okładka ksiązki - Mój książę

Dafne Bridgerton jest urocza i inteligentna – ale nie wiedzieć czemu mężczyźni widzą w niej tylko przyjaciółkę. Żaden z londyńskich kawalerów...

Koniec mapy
S.J. Lorenc