Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Dookoła świata. Szwecja. Tom 3

Tajny Klub Superdziewczyn i Jednego Superchłopaka wyrusza w podróż do Szwecji. Mamy możliwość towarzyszyć im w tej podróży i dowiedzieć się wielu ciekawostek na temat tego kraju. Nie obejdzie się bez zagadki, która nie da im spokoju do ostatniego dnia wycieczki. To sobowtór Pippi Pończoszanki sprawi, że będą ją podejrzewali m.in. o zaginięcie zapasów. Zwiedzimy z nimi muzea, największy szwedzki park rozrywki, dowiemy się wielu interesujących informacji na temat łosi, które w większej ilości zamieszkują ten kraj.
Książeczka jest małym przewodnikiem po Szwecji i jest to świetna forma przekazania wiedzy dzieciom, których interesuje temat krajów świata. Na samym początku znajdziemy zbiór informacji o Szwecji, miejscach, które warto zwiedzić, a na końcu mały słowniczek, w którym jest kilka zwrotów po szwedzku.
To było moje pierwsze spotkanie z Emi i Tajnym Klubem Superdziewczyn, moich dziewczynek również, i uważam je za udane. Co prawda nie spodziewałam się czarno białych ilustracji, ale to nie przeszkadzało w pozytywnym odbiorze przygód Emi, jej koleżanek i kolegów. Emi zwraca się bezpośrednio do czytelnika i jest to przyjemna forma, ponieważ ma się wrażenie, że przyjaciółka opowiada nam o swoich przygodach. Poruszony jest temat ekologii, która jest bardzo ważna w tym skandynawskim kraju. Historia ta uczy, że z każdym problemem, większym czy mniejszym, można sobie poradzić. Jestem mile zaskoczona, iż książeczka Emi ma pozytywne przesłanie i uczy.
Z przyjemnością mogę polecić "Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Dookoła świata. Szwecja". Zainteresuje niejednego młodego czytelnika, a przy wspólnym czytaniu rodzice mogą odświeżyć pewne informacje, czy też dowiedzieć się czegoś nowego. Może historia Emi i jej przyjaciół sprawi, że zapragniecie odwiedzić ten kraj? Oby tak było.

Informacje dodatkowe o Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Dookoła świata. Szwecja. Tom 3:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2022-03-23
Kategoria wiekowa: 9-12 lat
Tytuł oryginału: Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Dookoła świata. Szwecja. Tom 3
Tłumaczenie: -
Ilustracje:Magdalena Babińska
Dodał/a opinię: gdziejatamksiazk

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Dookoła świata. Szwecja. Tom 3

Kup książkę Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Dookoła świata. Szwecja. Tom 3

Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wielka księga przygód
Agnieszka Mielech0
Okładka ksiązki - Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Wielka księga przygód

Trzy książki w jednym tomie! Wielka księga przygód ulubionej bohaterki dziewczynek Emi mieszka z rodzicami na drugim piętrze w domu Na Bateryjce...

Jaga Czekolada. Baszta czarownic. Audiobook
Agnieszka Mielech0
Okładka ksiązki -  Jaga Czekolada. Baszta czarownic. Audiobook

Witajcie w Pierwszym Świecie, gdzie rządzą nowe technologie, a mieszkańcy tak bardzo upodobnili się do siebie, że trudno o dwie różne osoby. Tutaj mieszka...