Co ludzie sukcesu robią przed śniadaniem

To jeśli wiemy jak radzić sobie z leniem nic nie stoi na przeszkodzie, aby zostać bogaczem. Tego dowiecie się z książki Laury Vanderkamp ,,Co ludzie sukcesu robią przed śniadaniem" książka bardzo mi się spodobała. Zawiera mnóstwo porad, aby być bardziej efektywnym w swoich działaniach i uczy jak zyskać trochę cennego czasu. Autorka przytacza przykłady w postaci dyrektorów i prezesów dużych firm i ich stosunku do porannych obowiązków. Niektórzy powiedzą, że bogaci mogą sobie pozwolić na wszystko, bo przecież mają pieniądze i mnóstwo wolnego czasu. Guzik prawda! Prezes światowej firmy ma napakowany grafik od rana do wieczora, wręcz do granic możliwości, bo przecież firma sama o siebie nie zadba i ktoś musi nią pokierować. I jeśli bogacz ma czas, aby wstać o 5, żeby pobiegać albo pomedytować to dlaczego ty nie możesz? A przecież nie chodzi tutaj o pieniądze, tylko o trochę dobrej woli i chęci, aby znaleźć siłę na nowe wyzwania. Kluczowe elementy, albo najciekawsze patenty według mnie po przeczytaniu lektury), którymi dzieli się z nami autorka to: - ciepła woda z cytryną - niczym z poradnika o Francuzkach! Każda szanująca się Francuzka wstanie rano i musi wypić szklankę tego cudownego napoju. Substancja ta odpowiednio nas nawodni, przy okazji poprawimy cerę. Sama korzystam z tej rady od dłuższego czasu i zauważyłam, że problem suchej skóry zniknął, - ćwiczenia są kolejnym ważnym czynnikiem, które wyzwalają w naszym organizmie hormonu szczęścia, a także pozytywnie nakręcają na cały dzień. Ludzie sukcesu kilka razy w tygodniu mogą ćwiczyć, więc my także, - poranna pobudka - autorka radzi, aby wstawać bez marudzenia, zrzędzenia, ociągania i ciągłego przestawiania budzika. Bogacze wstają między 5. a 6. i w ten sposób zdobywają dodatkowy czas w ciągu dnia dla siebie, - bardzo ważnym elementem jest śniadanie. Nie bez kozery mówi się, aby celebrować ten posiłek, który dostarcza energii na cały dzień. I wcale nie mam tutaj na myśli kawy. Pozycja ta jest bardzo interesująca. Opisuje historie ludzi bogatych oraz ich sposoby na uciekający czas. Teraz nic nie stoi na przeszkodzie, abyś wprowadził kilka zmian w swoim życiu do osiągnięcia sukcesu. Na końcu książki znajdziecie dodatek, w którym znajdują się wskazówki jak wprowadzić zmiany w swoim życiu i jak lepiej zarządzać czasem. http://reading-mylove.blogspot.com/2016/07/nigdy-wiecej-nie-trac-czasu.html

Informacje dodatkowe o Co ludzie sukcesu robią przed śniadaniem:

Wydawnictwo: Onepress
Data wydania: 2016-03-22
Kategoria: Poradniki
Dodał/a opinię: reading-mylove

Zobacz opinie o książce Co ludzie sukcesu robią przed śniadaniem

Kup książkę Co ludzie sukcesu robią przed śniadaniem

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba