Ask for Andrea

"Randka nie rozwija się po twojej myśli? Zapytaj o Andreę przy barze. Dopilnujemy, żebyś wróciła bezpiecznie do domu."

Meghan, Bercia i Skye - trzy kobiety, które łączy jedno - wszystkie trzy zostały zamordowane przez tego samego mężczyznę. James Carson nie wyróżniał się niczym szczególnym, dlatego nikt nie powiązałby go z zaginięciem młodych dziewczyn. Nie ma jednak pojęcia, że ich dusze nadal pozostają na ziemi i zrobią wszystko, by powstrzymać go przed kolejnym zabójstwem.
"Ask for Andrea" to świetny thriller, który trzyma w napięciu do ostatniej strony. Co ciekawe, historię poznajemy z perspektywy ofiar - Meghan, Bercię i Skye. Jedna pragnie, aby jej ciało zostało odnalezione. Druga chce, żeby jej rodzina dowiedziała się, co się z nią stało. Trzecia jest zdeterminowana, by chronić inne kobiety przed podobnym losem. Gdy się spotykają, przyświeca im jeden cel - nie dopuścić, by James skrzywdził swoją żonę i córki. Nie jest to łatwe, gdyż ich zakres mocy ogranicza się do mrugania światłem lub psuciem sprzętów.
Nie mogłam się oderwać nawet na chwilę. Po każdym rozdziale chciałam wiedzieć, co będzie dalej i jak najszybciej poznać zakończenie, a jednocześnie nie chciałam jeszcze kończyć książki. Z zapartym tchem czekałam na rozwój wydarzeń.
Autorka mierzy się także z tematem "życia po śmierci". Co nas czeka po drugiej stronie? Dokąd odchodzimy? A może pozostajemy w nicości, w zawieszeniu?
Obserwujwmy główne bohaterki, które zmagają się z dylematami egzystencjalnymi. Są przerażone widokiem swoim martwych ciał i tego, co spotka je później. Żadna nie była gotowa na śmierć.
I może jednak warto zapytać o Andreę przy barze, gdy randka nie idzie po naszej myśli.

Informacje dodatkowe o Ask for Andrea:

Wydawnictwo: Otwarte