Restauracja pod orzechem w Bytomiu wzięła udział w 27 edycji programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler kolejny raz odwiedziła borykająca się z brakiem klientów restaurację. Jaki problem tkwił w bytomskim lokalu? I czy restauratorce udało się wyprowadzić to miejsce na prostą? Poznajcie streszczenie nowego odcinka programu!
Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – opis. Co się wydarzy?
Na obrzeżach Bytomia, miejscowości w sercu Górnego Śląska, rodzinną Restaurację pod Orzechem prowadzi Władysława i Janiny. Utworzenie restauracji miało być spełnieniem marzeń pana Władysława, który pragnął tego przez 40 lat. Jednak kiedy lokal przejął syn Tomasz, mechanik samochodowy, interes zaczął podupadać. Za mało klientów, zła atmosfera... Wszystko to doprowadziło do tego, że właściciele postanowili poprosić o pomoc Magdę Gessler.
Czytaj również: "Żona na niby" - zabawna komedia z Adamem Sandlerem i Jennifer Aniston
Tomasz boi się, że zawiedzie ojca. Magda Gessler musi wkroczyć do akcji i wlać w serce mężczyzny nieco nadziei, że uda się pogodzić miłość do motoryzacji i gastronomii.
Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?
Przypomnijmy, że odcinek z Bytomia był jednym z premierowych zeszłej jesieni, kiedy to zadebiutował 27 sezon Kuchennych rewolucji. Niebawem będzie można jednak jeszcze raz zobaczyć odcinek programu – relacja z rewolucji w Restauracji pod orzechem ponownie wyemitowana zostanie w czwartek, 20 czerwca 2024 r. o godzinie 21.35 na antenie stacji TVN.
Czytaj również: Sześć sióstr - odc 396. W domu Elisy dochodzi do napadu. Streszczenie 396 i 397 odc.
Poza tym ten i inne odcinki Kuchennych rewolucji zobaczyć można już także w sieci: na platformie Player.pl oraz platformie Max.
Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – gdzie to?
Restauracja pod Orzechem - a już teraz Dziadek do Orzechów - znajduje się w Bytomiu, przy ulicy Żołnierskiej 99. Magda Gessler uznała, że dekoracja będzie nawiązywała do zielonych liści orzecha, a całe menu będzie związane właśnie z orzechami włoskimi.
Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – menu
W Restauracji pod Orzechem czekadełkiem będzie masło ucierane z włoskimi orzechami i serem topionym. Daniem głównym jest barszcz czerwony z uszkami nadziewanymi selerem naciowym i orzechami oraz pulpety cielęce w sosie orzechowym w towarzystwie giczy cielęcej, podane z kluskami śląskimi i surówką waldorf.
Kuchenne rewolucje: Restauracja pod Orzechem – czy rewolucja się udała?
Po powrocie do lokalu Magda Gessler była zadowolona z podanych dań. Pasta z topionego sera wypadła wspaniale, choć w barszczu znalazło się kilka mankamentów. Pulpety i kluski wypadły świetnie.
Bardzo smacznie, bardzo pięknie, bardzo wyjątkowo
ocenia mistrzyni po wyjściu z restauracji. Magda Gessler uznaje rewolucję za udaną.
Jeśli chcecie poznać relacje z innych Kuchennych rewolucji, przeczytajcie kilka naszych pozostałych artykułów:
Przeczytaj także:
- „Kuchenne rewolucje” – restauracja Alexandria. Na Magdę Gessler czeka sporo niespodzianek
- Kuchenne rewolucje - restauracja "Vis a Vis". Czy w Mielcu będzie można dobrze zjeść?
- Kuchenne Rewolucje: Trattoria Melone Rosa – menu, ceny, gdzie jest?
- Kuchenne rewolucje - restauracja "Mio Gastro". Jak wypadnie rewolucja w Gdańsku?