26 sezon Kuchennych rewolucji to nowe restauracje, które odwiedzi znana restauratorka. Tym razem Magda Gessler trafi do Mielca, gdzie spróbuje dań serwowanych w restauracji Vis a Vis. Czy potrawy przypadną jej do gustu? I jakie zmiany zarządzi gospodyni popularnego programu?
Magda Gessler od wielu lat ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku? Poznajcie losy restauracji Vis a Vis z Mielca.
Kuchenne rewolucje: restauracja Vis a Vis – opis. Co się wydarzy?
Magda Gessler zagląda do Mielca, gdzie o pomoc prosi właścicielka restauracji Vis a Vis. Szefową tego miejsca jest Magda, dla której stworzenie restauracji było jednym z marzeń. W prowadzeniu knajpy wspiera ją mąż i córka. W przeszłości Magda pomagała mężowi prowadzić warsztat samochodowy, ale gdy pojawiła się okazja na otwarcie gastronomii — kobieta nie wahała się zrealizować marzenia.
Czytaj również: Dzikie pszczoły: Mirsini zawalczy o swoją rodzinę... Co wydarzy się w odcinkach 230 - 234?
Aby mieć pieniądze, sprzedała dom i wraz z mężem przeprowadziła się do córki. Warsztat samochodowy także zniknął. Nikt jednak nie przewidział, że nowy biznes od razy będzie zmagał się z pandemią, a potem skutkami wojny i inflacji. Czy słynna restauratorka uratuje biznes? Tego dowiadujemy się z nowego odcinka programu.
Kuchenne rewolucje: restauracja Vis a Vis – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?
Premierowo odcinek programu Kuchenne rewolucje: restauracja Vis a Vis można było zobaczyć w marcu 2023 roku na antenie stacji TVN. Jesienią tego roku na antenie stacji wyemitowane zostaną powtórki. 3 odc. 26 sezonu kuchennych rewolucji pojawi się ponownie w telewizji w czwartek, 30 listopada 2023 o godzinie 21.35.
Czytaj również: W obronie rodziny oraz swojego imienia... – Drapacz chmur
Oprócz tego zarówno odcinek z rewolucjami z Mielca, jak i cały 26 sezon programu zobaczyć można już także w sieci — za pośrednictwem platformy Player.pl.
Kuchenne rewolucje: restauracja Vis a Vis – gdzie to?
Restauracja Vis A Vis po rewolucji otrzymała nową nazwę: Bistro Latające Smaki. Znajduje się w Mielcu przy ulicy Piotra Skargi 9. Wizyta Magdy Gessler wzbudziła wśród mieszkańców ogromne emocje.
Kuchenne rewolucje: restauracja Vis a Vis – menu
Wcześniej w restauracji nie było zbyt smacznie. Jedzenie było mdłe i bez wyrazu. Magda Gessler zaproponowała więc ogromną zmianę. Głównym daniem są pyszne, tradycyjne gołąbki, a także uwielbiany przez Polaków tatar i flaki. To dania, które nigdy nie dają plamy i smakują każdemu. Goście mogą również rozkoszować się wyborną pizzą na cieniutkim spodzie, podaną z beszamelem.
Kuchenne rewolucje: restauracja Vis a Vis – czy rewolucja się udała?
Gdy kilka tygodni po rewolucjach Magda Gessler wraca na miejsce, już na wstępie pochwaliła piękną kartę. Na pierwszy ogień dostaje pyszny i dobrze zrobiony tatar. Flaki, pizza i gołąbki także zdają egzamin. A więc rewolucja się udało i to zjawiskowo!
Jeśli ktoś w Polsce śniłby o dobrych gołąbkach, to chyba tylko tu
Czytaj również: Air Force One – Zamknięci w pułapce...
Właściciele uronili kilka łez wzruszenia. A my trzymamy kciuki! Na razie do restauracji ciągną tłumy.
Kuchenne rewolucje: restauracja Vis a Vis – książki
Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: restauracja Vis a Vis? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Ziemniak. Wyznanie miłości! Publikacja Iny-Janine Johnsen to przepisy, które pozwalają docenić cudowne, jedyne w swoim rodzaju ziemniaki!
Książkę Ziemniak. Wyznanie miłości w dobrej cenie kupić można poniżej: