Seria "Zachowanie się zwierząt" przeznaczona jest dla najmłodszych. Autorką wszystkich książeczek jest Jane Burton, która ciepło i dowcipnie opowiada dzieciom o zachowaniu się zwierząt; o tym, jak wykonują one różne czynności. Opisuje zwierzęta oswojone i dziko żyjące, w sposób barwny i przystępny dla najmłodszych czytelników. Świetne kolorowe zdjęcia, pokazują wiele sympatycznych zwierząt, od owadów do ssaków
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Data wydania: 1991 (data przybliżona)
Kategoria: Edukacyjne
Tytuł oryginału: Animals at Home.
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Barbara Pachelska-Kaszczuk
Jest to jedna z wielu książek o zwierzętach. Ta opisuje gdzie one żyją, jak się przystosowują do swoich domków i jak się nimi dzielą. W tej książce pojawiły też się fotografie zwierzątek zrobione przez autorkę.
Przeczytane:2021-05-29, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2021,
Tytuł może troszkę mylący, bo nie chodzi tu o zwierzęta, które można spotkać w naszych domach, tylko o naturalne środowisko danego zwierzątka np. wielbłąd na pustyni. Wyraźna duża czcionka i ładne duże zdjęcia, jedyny minusik to mogło by być więcej stron :)