Zupełnie zwykła historia

„Zupełnie Zwykła Historia” – powieść łamiąca tabu. Jeszcze kilka miesięcy temu leżała na dnie szuflady. Osiadał na niej kurz, a autorka tylko co jakiś czas zerkała, czy wciąż się tam znajduje. Teraz będą mogli przeczytać ją wszyscy. To powieść niecodzienna, ponieważ łamie wszelkie tabu. Autorka opisuje w niej problemy kobiet, które w wielu rodzinach zamiatane są wciąż pod dywan. Kilka miesięcy temu powiedziała „Dość! Ludzie muszą to przeczytać”. Na listę oczekujących zapisało się kilkaset osób, a sam fanpage tytułu na Facebooku liczy niemal siedemnaście tysięcy obserwatorów. To będzie hit tego lata!

Dagmara Kokoszka Lassota - marketingowiec i specjalista ds. Facebook Ads, szkoleniowiec i strateg, debiutująca w roli autorki swojej pierwszej i z pewnością nie ostatniej powieści. Od zawsze wierzyła w prawdziwą miłość, a wszystko, co tworzy, powstaje z potrzeby serca. Sumiennie dzieli obowiązki eksperta ds. marketingu w zespole Pani Swojego Czasu oraz tworzenie własnej, małej agencji marketingowej, wraz z pełnoetatową rolą mamy trójki dzieci.

Takiej książki jeszcze nie było

Przemoc domowa, samotne macierzyńsko, choroba i nieszczęśliwy wypadek… Czy to nie brzmi, jak apokalipsa? Główna bohaterka D. na kartach powieści mierzy się z ogromem problemów. Kiedy życie za każdym razem próbuje popsuć idealnie ułożony plan na szczęście, D. na przekór udowadnia mu, że tak łatwo się nie podda. Uparta, konsekwentnie dążąca do celu i poszukująca szczęścia, miłości i akceptacji D., od chwili pierwszego oddechu nie miała łatwego życia. Toksyczne związki, przemoc, zdrada i miłość do niewłaściwych mężczyzn, a wśród tych wszystkich trosk, ona jedna, sama, kochająca za bardzo i walcząca przede wszystkim o dobre życie swoich dzieci, a także ON, najlepszy przyjaciel, który trwał przy niej podczas wszystkich kolei nieżyczliwego losu. Czy przeznaczenie w końcu pozwoli im zrozumieć, że szczęście od dawna jest już na wyciągnięcie ręki?Zupełnie Zwykła Historia to powieść napisana oczami dwóch stron, kobiety i mężczyzny. Te same sploty akcji, wydarzenia, przełomowe momenty, ukazujące reakcje zachodzące w ich myślach, emocjach i ciele jednocześnie, a jednak ukazujące coś zupełnie innego. To historia o prawdziwej sile, odwadze i niezłomności kobiety, spełnianiu marzeń, ale też ukazująca problemy przemocy domowej, nierówności płci oraz wykorzystywania emocjonalnego. Czytając kolejne kartki można płakać ze wzruszenia, gniewać się, a także śmiać się do łez.

Skąd ten pomysł?

„W naszym społeczeństwie non stop spotykamy się z tabu. Bo nie wypada, bo ktoś sobie coś pomyśli, bo wstyd, bo hańba. Zawsze kiedy słyszę te argumenty, mam dość. Tę książkę pisałam kilka lat, aż w końcu postanowiłam, że nie mogę dłużej milczeć. Myślę, że wszystko w życiu dzieje się po coś i na wszystko przychodzi właściwy moment. W moim przypadku – to właśnie teraz. W tej książce mówię głosem tytułowej D. Zwracam się do wszystkich kobiet, które doświadczyły domowej przemocy, nieszczęśliwej miłości, samotnego macierzyństwa, chorób… tego wszystkiego, co wydawałoby się, że podcina skrzydła. A one jednak się podnoszą. Mają siłę, jeśli nie dla siebie, to dla swoich dzieci. Mówię do nich, bo wiem, że mnie usłyszą. Chcę, aby wiedziały, że nie są same, że w ich sytuacji było wiele innych kobiet. Że przetrwały, podniosły się. Chcę dodać im odwagi, aby nie bały się mówić. Nigdy nie jest za późno na narysowanie swojej historii od nowa” – mówi autorka książki, Dagmara Kokoszka-Lassota.

Informacje dodatkowe o Zupełnie zwykła historia:

Wydawnictwo: selfpublishing
Data wydania: 2020-06-18
ISBN: bd

Tagi: bóg

Kup książkę Zupełnie zwykła historia

Zupełnie zwykła historia - opinie o książce

Kyle
T.M. Piro