Źródła naszej nadziei. Nieprzemijające słowa pociechy i ufności

Teksty abp. Fultona J. Sheena, choć powstawały kilkadziesiąt lat temu, nie tracą na aktualności. Pozwalają nam nie tylko lepiej rozumieć duchową rzeczywistość, ale także doskonalić się duchowo.

W tym zbiorze krótkich rozważań amerykański kaznodzieja proponuje nam drogę wewnętrznej przemiany. Jej początkiem zawsze jest czas zamętu i niepewności. Każdy z nas musi przejść przez mroczny okres Wielkiego Piątku, by doświadczyć radości zmartwychwstania. Arcybiskup Sheen uświadamia nam, że stoimy przed wyborem: albo spróbujemy zrewolucjonizować świat i damy mu się złamać, albo zrewolucjonizujemy siebie i przemienimy świat.

Informacje dodatkowe o Źródła naszej nadziei. Nieprzemijające słowa pociechy i ufności:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2020-01-08
Kategoria: Duchowość, religia
Tytuł oryginału: Our Grounds for Hope

Tagi: bóg Chrześcijaństwo

Kup książkę Źródła naszej nadziei. Nieprzemijające słowa pociechy i ufności

Źródła naszej nadziei. Nieprzemijające słowa pociechy i ufności - opinie o książce

Avatar użytkownika - aeljot
aeljot
Przeczytane:2021-09-10, Ocena: 5, Przeczytałam, 12 książek 2021,
Avatar użytkownika - azetka79
azetka79
Przeczytane:2020-10-29, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2020,
Kapłan nie należy do siebie
abp Fulton J. Sheen0
Okładka ksiązki - Kapłan nie należy do siebie

Autor zagłębia się w to, co według niego jest istotą kapłaństwa, w dodatku cechą nieczęsto komentowaną: bycie, podobnie jak Chrystus, „świętą żertwą”...

Deklaracja podległości. Zaufać Bogu w czasach totalitaryzmu, pogaństwa i wojny
abp Fulton J. Sheen0
Okładka ksiązki - Deklaracja podległości. Zaufać Bogu w czasach totalitaryzmu, pogaństwa i wojny

Arcybiskup Fulton J. Sheen w książce pisanej podczas drugiej wojny światowej analizuje kryzys cywilizacji zachodniej. Głębokie przemiany społeczne...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;