Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską

"Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską" to pierwsza książka najpopularniejszej polskiej trenerki personalnej, znanej widzom TVP2 z programu "Pytanie na śniadanie". Jej nowoczesne metody treningowe oraz programy ćwiczeń wydane na DVD okazały się hitem. Ewa Chodakowska nie tylko zaraża pasją i optymizmem, ale także pomaga zmienić życie tysiącom kobiet. Osoby ćwiczące z "trenerką całej Polski" w krótkim czasie przechodzą niewiarygodną metamorfozę.

Książka zawiera instrukcje i wskazówki dotyczące treningów oraz praktyczne porady na temat diety i zdrowego stylu życia. Jest to kompleksowy program miesięcznej metamorfozy podzielony na 30 dni: 30 treningów po 30 minut o 30 jadłospisów. Dodatkowo Czytelnicy znajdą tu motywację na każdy dzień oraz zdjęcia wszystkich ćwiczeń i ich szczegółowe opisy.

Informacje dodatkowe o Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską:

Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską - opinie o książce

Avatar użytkownika - CicheBaBum
CicheBaBum
Przeczytane:2016-05-04, Ocena: 6, Przeczytałam,
Poradnik o tym jak wyzwolić w sobie "Zdrowy Oświecony Egoizm", jak zdrowo się odżywiać, trenować, aby w końcu poczuć się szczęśliwą we własnym ciele. Książka dedykowana płci pięknej;-) Książka powstała przy współpracy męża Ewy- Lefterisa Kavoukis. Na pierwszej stronie tytułowej nazwisko Ewy i jej męża jest napisane tą samą czcionką, bez wyróżnień któregoś z nich. Dania zostały skomponowane przez restaurację Puerto Branus. Zdjęcia dań są efektowne i apetyczne. Taka fotografia pojawia się tylko raz na jeden dzień, jednego dania. Dni mamy 30, można je zastosować w praktyce po kolei lub wybiórczo jeśli potraktujesz je jedynie jako gotowe, zdrowe menu. We wstępie znajdziemy "Podziękowania" Ewy i wstęp- zachętę do lektury i pracy nad sobą dziennikarki Marzeny Rogalskiej. Potem Ewa wyjaśnia nam jak korzystać z książki, dostosować indywidualnie wiedzę do swoich potrzeb. O motywacji, o treningu i odżywianiu. Działem z którego korzystam na co dzień są opisy codziennego menu. Pyszne!!! Wiele książek już na sobie przetestowałam i po przepisy z tej książki sięgam bardzo często. Znajduję je w każdym podrozdziale- dniu. Są numerowane. Rozpoczyna się "dzień" motywacją Ewy. Na kolejnej stronie jest fotografia wybranego konkretnego dania, którego przepis jest dokładnie podany obok. Znajdziemy tutaj propozycję na śniadanie, obiad i przekąskę. Przekąska pojawia się dwa razy między posiłkami, ale można ją wybrać z listy na stronie 200. To czego nie spotkałam w innych znanych mi książkach dedykowanych tym, którzy pragną zdrowo się odżywiać to informacje na temat spożywanych produktów z punktu widzenia dietetyka, ale w tak wyczerpujący sposób, że zachęca to do spożywania nie tylko znielubianej zieleniny. Przewracam kolejną kartkę i mam plan treningu ( szczegóły znajdziesz na stronach 202- 286) i miejsce na własne notatki. Dla początkujących pierwszy krok do zmiany na dobre- miejsce na wpisanie wyników pomiarów obwodów ciała- pojawia się przy pierwszym wpisie, który "Twoje notatki", który towarzyszy każdemu dniu. Zaznaczysz tu czy wykonałaś trening dnia, jadłospis dnia, przepis dnia i zapiszesz co dla siebie dziś zrobiłaś i jak się czujesz. Masz na to prawie całą stronę. Ewa woli abyśmy nie ważyli się, nie liczyli kalorii- powody znajdziesz w książce i jestem za tą propozycją:-). Z treningów nie korzystałam. Jedynie wykonywałam ćwiczenia na mięśnie szyi i karku- rewelacja. Wolę ćwiczyć z płytą DVD. Książkę polecam od serca- rewelacja. Minus to dla mnie tylko brak spisu treści każdego dania- jak w książce kucharskiej, brak podania kaloryczności posiłków.
Avatar użytkownika - godmyt
godmyt
Przeczytane:2013-09-05, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,
Budowa książki przypomina formę notatnika. Każdy dzień jest rozpisany, zawiera jadłospis na cały dzień(śniadanie, obiad, kolacja i dwie przekąski),kilka cennych wskazówek dotyczących odżywiania, trening dnia oraz miejsce na notatki. Książkę oceniam jako dobrą z kilku powodów: -przepisy zawarte w książce traktowałam jako inspirację- kilka pomysłów weszło na stałe do mojego jadłospisu bo są po prostu smaczne;myślę,że każdy znajdzie coś, co mu przypadnie do gustu; -ćwiczenia zawarte w zestawach są ciekawe, dodatkowo każdy zestaw jest inny więc nie ma mowy o monotonii czy nudzie; -wskazówki dotyczące produktów są zbiorem ciekawych i cennych informacji; Dodatkowo książka zawiera piękne zdjęcia dań, a ćwiczenia, zebrane w tylnej części książki, są opisane prosto i czytelnie- można je zestawiać w sposób dowolny tworząc własne zestawy.
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska