Zioła na talerzu to 15 barwnych historii utalentowanych kucharzy i blogerów, którzy zakochali się w aromacie i smaku świeżych ziół. Tomek Jakubiak porównuje tu tajską bazylię do relacji z teściową, Andrzej Polan opowiada o tym, jak szczaw przywołuje u niego wspomnienia z dzieciństwa, a Jurek Sobieniak odkrywa nieznane oblicze melisy, która większości z nas kojarzy się z deserami. Każdy z gości podzielił się także swoim ulubionym przepisem, w którym świeże zioła grają pierwszoplanowe role. Samar Khanafer zaserwuje dorsza w kolendrowym pesto, a Marieta Marecka zdradzi sposób na przygotowanie drobiowych roladek na bazyliowym purée. To tylko namiastka tego, co znajdziecie w książce, która uwodzi w sumie 75 pysznymi przepisami.
Przepisów użyczą :
Lara Gessler
Andrzej Polan
Grzegorz Łapanowski
Marta Dymek
Gotuj, ozdabiaj, ciesz się zapachem i smakiem świeżych ziół!
Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2018-04-04
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 312
Alfred Kubin (1877–1957), nazywany austriackim Goyą, zasłynął jako mistrz rysunku, genialny ilustrator książek i pisarz. Stworzył język plastyczny...
Autorytaryzm w Polsce i po polskuO wolności dającej poczucie bycia człowiekiemU początku reformy oświaty w regionie warmińsko-mazurskimWychowanie religijne...
Chcę przeczytać,