Żegnaj, Panie Prezydencie

"Poruszająca literacka wizja ostatnich wspólnych chwil opętanego żądzą władzy polityka oraz bezgranicznie oddanej mu kobiety. Jest 20 listopada 1963 roku. John i Jacqueline Kennedy spędzają noc w hotelu w drodze do Dallas. Nie wiedzą, że już za kilkanaście godzin Jackie zostanie sama na scenie historii?Barwnie napisana książka dziennikarki Paris Match prezentuje rozmaite oblicza prezydenta Stanów Zjednoczonych. Człowieka, który wygłaszał płomienne przemówienia, a prywatnie wyrażał się jak łobuz. Wyrafinowanego uwodziciela o twarzy anioła, o którym szeptano, że miał do seksu taką słabość jak generał Eisenhower do golfa. Powieść, oparta na licznych ? także tych mniej oficjalnych ? źródłach, odsłania kulisy związku JFK i jego żony. Co mogła myśleć i czuć Jacqueline, wiedząc, że jest częścią haremu Johna? Jak bardzo musiała kochać, skoro pozostała wierna potworowi, a po zamachu całowała jego martwe stopy? Świetne dialogi małżonków i ich przemyślenia składają się na frapujący tekst o wielkiej polityce, równie wielkiej miłości i bolesnej zdradzie. Powieść zamyka krótki rys historyczny przedstawiający losy klanu Kennedych po śmierci Johna."

Informacje dodatkowe o Żegnaj, Panie Prezydencie:

Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie