Zarządzanie dla bystrzaków. Wydanie II

Inne wydania:

Czytaj, poznawaj, zarządzaj

Nareszcie! Książka o zarządzaniu, którą czyta się z niekłamaną przyjemnością. Jej autorzy postanowili przestrzegać jednego przykazania - żadnego bełkotu, przynudzania i frazesów. W zamian za to otrzymujesz wszystkie podstawowe informacje dotyczące zarządzania, podane profesjonalnie i z humorem. Podstawową zaletą tego podręcznika jest jego praktyczność. Jeśli zmagasz się z jakimś problemem, zaproponuje Ci nie tylko teoretyczne wsparcie, ale i zestawy sprawdzonych rozwiązań.

Zarządzanie dla bystrzaków zostało napisane dla menedżerów wszystkich szczebli. Przyda się zarówno osobom z dużym doświadczeniem, szukającym świeżych rozwiązań, jak i zupełnym żółtodziobom, potrzebującym wsparcia w codziennej rzeczywistości biznesowej oraz sytuacjach podbramkowych. Bez względu na to, na jakim etapie znajduje się Twoja kariera - błędy przytrafiają się każdemu. Jednak nie Twoje potknięcia będą o Tobie świadczyć, ale to, jak się z nimi uporasz i jakie wyciągniesz z nich lekcje. Nigdy nie jest za późno na naukę.

Obalanie mitów dotyczących delegowania zadań -sprawne rozdzielanie obowiązków. Co ambitny lider wiedzieć powinien - inspirowanie, wsparcie, podejmowanie decyzji. Pracownicy - zatrudnianie, udzielanie wsparcia, komunikacja, ocena efektów pracy. Zarządzanie zmianami - profesjonalizm w obliczu kryzysu, efektywne rozwiązania. Nowoczesne zarządzanie - organizacja ucząca się, jawne zarządzanie, sześć sigma. Ponadto: dziesięć najczęściej popełnianych błędów i dziesięć klasycznych książek, które musisz znać.

Informacje dodatkowe o Zarządzanie dla bystrzaków. Wydanie II:

Wydawnictwo: Septem