Zaginiony chomik. Tycipieski. Tom 2

Tycipieski, gigaprzygody!

Nadszedł emocjonujący moment - pierwszy dzień Zuzi w nowej szkole. Dziewczynka stresuje się poznawaniem nowych przyjaciół, ale dzięki pomocy tycipiesków, które ją dopingują, pewność siebie Zuzi wzrasta.

Dziewczynka szybko uczy się nawiązywać nowe przyjaźnie, a jej pierwszy dzień w szkole przebiega bezproblemowo, dopóki nie znika klasowy chomik Bambo. Zuzia okazuje się ostatnią osobą, która się z nim bawiła.

Dołącz do Klubu Poszukiwaczy Bambo wraz z Zuzią i tycipieskami, które wspólnie z nią próbują odnaleźć klasowego chomika!

Informacje dodatkowe o Zaginiony chomik. Tycipieski. Tom 2:

Zaginiony chomik. Tycipieski. Tom 2 - opinie o książce

Avatar użytkownika - wobiektywiemamy_
wobiektywiemamy_
Przeczytane:2024-09-08,

Zuzia miała za sobą przeprowadzkę do domu dziadków, a dziś czekał ją pierwszy dzień w nowej szkole. Zdenerwowanie i stres nie opuszczają dziewczynki, ale Tyci pieski i rodzina dodają jej otuchy i wsparcia.

Nowa klasa Zuzi wita ją bardzo miło i ciepło.

Chłopiec o imieniu Rafał miał okazję poznać kiedyś  Zuzię w parku, od razu ją rozpoznał a wychowawczyni Pani Sosenka wybrała go na opiekuna Zuzi w pierwszym dniu szkoły.

Podczas przerwy Rafał oprowadzał Zuzię po boisku i zapoznał z nową koleżanką Zosią.

Zuzia miała dość wrażeń jak na pierwszy dzień szkoły. Marzyła, by wrócić do domu. Pani Sosenka pokazała Zuzi cos jeszcze. W klasie Zimorodków mieszkał Bambo, chomik którym opiekowali się uczniowie. Zuzia była zachwycona małym gryzoniem, posiedziała z nim chwilkę sama po czym odłożyła go do klatki.

Na koniec zajęć okazuje się, że klatka Bambo jest pusta! Zuzia obwinia się o jego zniknięcie, gdyż to ona jako ostatnia zamykała klatkę.

Dziewczynka czym prędzej chęcę opowiedzieć o wszystkim swoim małym przyjaciołom i znaleźć małego uciekiniera.

Cała klasa angażuje się w poszukiwania, a Zuzia, Zosia i Rafał zakładają nawet klub poszukiwaczy Bambo.

Jeśli jesteście ciekawi jak skończy się ta historia, i co było powodem zniknięcia chomika, zapraszam do sięgnięcia po kolejny tom przygód Tyci piesków, który rozbudzi wyobraźnię i serca dzieci.

Opowiadanie czyta się z zapartym tchem, chcąc jak najszybciej poznać rozwiązanie tajemniczego zaginięcia Bambo.

Z niecierpliwością i radosną ekscytacją wyczekiwaliśmy na kolejny tomik przygód Zuzi i jej maleńkich przyjaciół?

Tycipieski skradły nasze serca i stały się stałym motywem zabaw moich córek. Ciągle bawią się, że znajdują w ogrodzie ,,swoich" maleńkich przyjaciół.

Kochamy tę serię za piękne i pełne uroku ilustracje, a także za ogrom ciepła płynący z tych historii. Uwielbiamy je za niesamowicie kojący i wartościowy przekaz, za wrażliwość i empatię. Tycipiesków nie da się nie lubić! Kochamy je za niesamowite przygody i za wspaniały ładunek pozytywnej energii.

W tej części nasza mała bohaterka rozpoczyna naukę w nowej szkole. Odczuwa stres i jednocześnie ekscytację. Cała rodzina wspiera ją najlepiej jak potrafi. Zuzia może liczyć też oczywiście na swoich maleńkich przyjaciół, których poznała jakiś czas temu.

Przed szkołą, przywitała ją przemiła nauczycielka - Pani Sosenka. Dziewczynka dołączyła do klasy Zimorodków, poznała i innych uczniów. Z natury była nieśmiała, ale powolutku zaczęła nawiązywać kontakt z rówieśnikami. Wszyscy byli bardzo mili, oprócz jednego chłopca... Okazało się, że Kamil jest wnukiem sąsiadki dziadków Zuzi, czyli Pani Cierniowskiej. Ta kobieta przysporzyła rodzinie Blumów niemało przykrości i kłopotów.

Pierwszy dzień w nowej szkole mógł być całkiem przyjemny, gdyby nie mały incydent...

W pewnym momencie, okazało się, że zniknął klasowy chomik! Na domiar złego, to właśnie Zuzia bawiła się ze zwierzątkiem jako ostatnio.

Ojej...

Koniecznie sprawdźcie jak zakończyła się ta historia!

Sekretni przyjaciele Zuzi. Tycipieski. Tom 1
Rose Lihou0
Okładka ksiązki - Sekretni przyjaciele Zuzi. Tycipieski. Tom 1

Tycipieski, gigaprzygody! Zuzia wraz z mamą przeprowadza się do dziadków, co oznacza, że dziewczynka rozpocznie naukę w nowej szkole, będzie musiała nawiązać...