Wielki Mistrz Przygody Clive Cussler to jedyny autor, który od lat nie schodzi z list bestsellerów.
W każdym tygodniu jego książki są w Top 10 list „The New York Times” i „Publishers Weekly”.
Na każdą jego nową powieść czekają niecierpliwie wierni fani.
I z każdą powieścią zdobywa nowych czytelników w każdym wieku.
Eksplozja akcji, tempa i elektryzującej przygody w drugiej powieści z Samem i Remi Fargo, poszukiwaczami skarbów i przygód.
Od lasów deszczowych Madagaskaru po dżungle Meksyku Sam i Remi idą tropem zdumiewającego odkrycia, które popycha innych do zbrodni. I stają do pojedynku z bezwzględnym przeciwnikiem, który zrobi wszystko, by nie poznali tajemnicy zaginionego imperium Azteków.
Clive Cussler to jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych pisarzy świata, barwna, wspaniała postać, legendarny nurek, żeglarz, poszukiwacz wraków zatopionych okrętów. Jest autorem światowych bestsellerów (Statek śmierci, Milczące morze, Pościg, Złoto Spartan) sprzedanych w ponad 130 milionach egzemplarzy, tłumaczonych na ponad 30 języków i publikowanych w 105 krajach.
Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 2011-06-14
Kategoria: Przygodowe
Gdzieś na Pacyfiku, rok 1948. Gwałtowny sztorm posyła na dno chiński liniowiec pasażerski z tajemniczym ładunkiem na pokładzie. Północno-zachodni...
Baza lotnicza Stanów Zjednoczonych, położona na greckiej wyspie, zostaje zaatakowana przez niemal zabytkowy - pochodzący z czasów pierwszej wojny światowej...
Przeczytane:2011-12-30, Ocena: 2, Przeczytałem,