YEStem kobietą

"Yestem kobietą!" to radosna i pełna dowcipu książka o nas, kobietach. O sprawach najwyższej wagi, m.in. o tym, jakie jesteśmy i jak istotne jest, byśmy nigdy nie rezygnowały z tego, co dla nas ważne, o spełnieniu, dystansie do siebie, związkach, przyjaźniach, stylu i kobiecości bez względu na wiek… o tym, że wspaniale jest być kobietą, cieszyć się sobą i akceptować siebie, niczego na siłę nie zmieniając.

To także bardzo przyjemna chwila relaksu, a jednocześnie zastanowienia, oparta na przykładach wziętych nie tylko z badań i książek, ale również z życia codziennego. Wielka wiedza o tym, jakie jesteśmy my, kobiety, podana tak lekko, że nagle – pomiędzy jednym a drugim uśmiechem – pewne od dawna przeczuwane kwestie stają się jasne jak słońce w letni poranek.

To książka o tym, jak radzić sobie z całym bagażem darów i obciążeń narzucanych nam przez biologię i wychowanie. O tym, że nie trzeba się zmieniać, by być szczęśliwą – wystarczy czasem sobie uświadomić to, kim jesteśmy… I o tym, że nie ma sensu porównywanie się do mężczyzn, ponieważ my mamy własne normy.

Informacje dodatkowe o YEStem kobietą:

Wydawnictwo: Edipresse Książki
Data wydania: 2018-04-18
Kategoria: Poradniki

Kup książkę YEStem kobietą

YEStem kobietą - opinie o książce

Kyle
T.M. Piro