Wyspa singli

Tom 0 cyklu Biblioteczka Liry

"Jak daleko można posunąć się w walce o widza i o siebie nawzajem?

Chyląca się ku upadkowi stacja telewizyjna szuka pomysłów na doścignięcie konkurencji. Tworzy kontrowersyjny reality show, w którym główną nagrodą jest... miłość.

Michał, Karina i Marta zaczynają zaciekłą rywalizację na oczach milionów. Nie wiedzą, że staną się przedmiotem intrygi uknutej po to, by słupki oglądalności poszybowały w górę.

Czy to wszystko ma jeszcze cokolwiek wspolnego z miłością?"

Informacje dodatkowe o Wyspa singli:

Wydawnictwo: Lira
Data wydania: 2018 (data przybliżona)
ISBN: 978-83-65838-13-1

Tagi: bóg

Kup książkę Wyspa singli

Wyspa singli - opinie o książce

Lekka lektura. Jedni stwierdzą że jest to płytka książka, jednak przecież nie każda książka Małgosi musi być ambitna.

Singielizm to popularne zjawisko. Tak samo popularne jak szukanie miłości w programach typu reality-show.

I w takim właśnie programie biorą udział bohaterowie tej powieści. I momentami bywa śmiesznie.

Dno dna. Książka płytka, pełna niesmacznych scen, z dennymi dialogami  i infantylnymi postaciami. Opis książki dotyczy chyba zupełnie innej powieści, bo nie znalazłam tutaj ani humoru ani miłości.

Daje do myślenia na temat programów typu reality show i moralności współczesnych ludzi.

Avatar użytkownika - katooola
katooola
Przeczytane:2019-01-05, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam, 52 książki 2019,

Książkę czyta się przyjemnie, napisana lekkim językiem. Momentami zabawna gdy dwie rywalizujące ze sobą prowadzące programu "Wyspa singli" walczą ze sobą. Daje do myślenia o realiach kręcenia wszelkiego rodzaju telewizyjnych show, że nie wszystko jest takie czarno-białe jak wygląda, że czasami możemy się wkręcić w coś co zostało z góry ustawione.

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;