Bez zupy nie ma domowego obiadu! Już w epoce kamiennej, jak potwierdzają archeologiczne znaleziska, jadano pierwsze zupy ze zbóż. W pałacu cesarskim w Chinach rozsmakowano się w zupach rybnych i z wkładką mięsną. Dzisiaj jedzenie zupy i dań jednogarnkowych jest trendy i święci swój triumf. Na co dzień zajadamy zaledwie kilkanaście rodzajów zup, natomiast na świecie doliczono się prawie tysiąca wariacji tego kulinarnego fenomenu. Znają je wszystkie kuchnie świata. Dzisiaj przedstawiamy menu z setką dań do wyboru. Są tu zupy klarowne, zawiesiste, rybne, z owocami morza, z makaronem, ryżem, kaszą, mięsem, owocowe, z kluseczkami...
Informacje dodatkowe o Wyśmienite zupy i dania jednogarnkowe:
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Data wydania: b.d
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
83-7404-615-2
Liczba stron: 96
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,