Porównując objawienia Matki Bożej z Guadalupe z innymi, na przykład w Fatimie, można zauważyć, że te meksykańskie nieco się różnią. Przede wszystkim, Matka Boża w samych słowach nie ma wiele do przekazania. Nie proponuje ustanowienia żadnego konkretnego nabożeństwa, ogólnokościelnego święta ani nie wzywa do nawrócenia.
Jej przesłanie jest przesłaniem życzliwości, ciepła i pokoju. Sprowadza się do pocieszenia tych, którzy cierpią, zostali skrzywdzeni, którym jest ciężko.
Przyszła do ludzi, którzy już doświadczyli piekła na ziemi. Potrzebowali Dobrzej Nowiny, że istnieja Bóg, który może przemieni ćnawet najtrudniejszą rzeczywistość.
Wystarzczy Mu pozwolić, by się w niej narodził. Także dzisiaj Matka Chrystusa z Guadalupe kieruje do każdego z nas takie samo pytanie: Czy damy Bogu szansę, by się narodził w naszym życiu i w świecie, w którym żyjemy?
Obraz Matki Bożej z Guadalupe powstał w cudowny sposób i do dzisiaj jest zagadką dla naukowców.
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Data wydania: b.d
Kategoria: Duchowość, religia
Język oryginału: Polski
Przeczytane:2018-03-12, Ocena: 5, Przeczytałam, Książki XXI wieku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu 2018, 2018, liceum,
Piękna wizualnie, idealnie dobrane komentarze do zdjęć, niesamowita historia... niesamowity album!