Woskowe lalki

Po medialnym śledztwie znanej dziennikarki policjanci z krakowskiego Wydziału Kryminalnego cierpią na nudę i nadmiar papierkowej roboty.
Pewnego ranka komisarz Natalia Gwiazdowska otrzymuje kopertę, w której anonimowy adresat przysłał zdjęcia pięciu śpiących młodych kobiet, wyglądających niemal identycznie. Do fotografii dołączył list i rysunek, którego żaden z funkcjonariuszy nie potrafi rozszyfrować. Ponieważ nie wiedzą, jak zinterpretować tę przesyłkę, traktują ją jak głupi żart.

Po południu tego samego dnia komisarz Gwiazdowska i podkomisarz Winnicki zostają wezwani na Cmentarz Rakowicki, gdzie na płycie jednego z grobowców znaleziono martwą dziewczynę. Jedno spojrzenie policjantów na ofiarę uświadamia im, że wiąże się ona z poranną przesyłką.

Tym razem Gwiazdowskiej i Winnickiemu przyjdzie się zmierzyć z nieprzewidywalnym psychopatą, który jak się zdaje opracował plan zbrodni doskonałej. Ekipę z wydziału kryminalnego musi wesprzeć psycholog, znawca psychiki seryjnych morderców.

Informacje dodatkowe o Woskowe lalki:

Wydawnictwo: Melanż
Data wydania: 2020 (data przybliżona)
ISBN: 978-83-64378-86-7

Tagi: bóg

Kup książkę Woskowe lalki

Woskowe lalki - opinie o książce

Ciekawy pomysł na seryjnego mordercę i świetnie przedstawiona postać. Opisany cały proces śledczy, szukanie tropów, punktów zaczepienia. Bardzo fascynujące. Oprócz tego codzienne życie policjantów. Dobry pomysł na książkę i doskonale wykorzystany. Mam nadzieję, że kontynuacja będzie szybko, nie mogę się doczekać !

Avatar użytkownika - monis3
monis3
Przeczytane:2024-05-16, Przeczytałem, Kraków,
Domek z kart
Kasia Magiera 0
Okładka ksiązki - Domek z kart

Komisarz Hektor Cichy powraca w drugim tomie. Każde kłamstwo prędzej czy później rozpadnie się jak domek z kart. Wystarczy, że jeden element się zachwieje...

Moment pęknięcia
Kasia Magiera 0
Okładka ksiązki - Moment pęknięcia

"Jedno zdarzenie, gest lub słowo może uwolnić siłę, determinację i odwagę, o jakiej nikt dotąd nie miał pojęcia. Wtedy następuje moment pęknięcia”...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;