Willow

Bycie wilkołakiem jest trudniejsze niż na to wygląda. Wszyscy myślą, że przemieniasz się w czasie pełni, zabijasz, przemieniasz się z powrotem. To nie prawda. To dużo trudniejsze. Szczególnie gdy masz tylko siedemnaście lat. Willow ma najgorsze szczęście. Najpierw musiała użerać się z narcystyczną macochą Bellą; potem okropną, młodszą siostrą Ivy, nie wspominając watahy Belli. Teraz muszą się przeprowadzić i zmienić szkołę. Znów. Kiedy Willow myśli, że gorzej być już nie może, pokazuje się Blake- członek Rady, o której nigdy nie słyszała- by ogłosić ją liderem watahy o której nie wiedziała, że istnieje. Jak niby miała nauczyć bandę nastolatków, jak być wilkiem, kiedy sama nienawidzi swoje życia takim jakie jest?

Informacje dodatkowe o Willow:

Data wydania: 2012-08-24

Kup książkę Willow

Willow - opinie o książce

Avatar użytkownika - gemmabe
gemmabe
Przeczytane:2015-07-03, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2015,
Naprawdę fajna i lekka, no ok, nie taka znowu lekka, ale przyjemna lektura. Nie mogłam pogodzić się z Gage'em Wujkiem i Gage'em Chłopakiem. Trochę to.... trudne do ogarnięcia? Może tak. Kobieta liderem watahy? Genialny pomysł. Feministki- czytać! Mimo iż Willow nie do końca wie co robi- i to widać- to jakoś potrafi oswoić bandę młodych wilkołaków. Chłopcy jak chłopcy. Trochę naciągana ta ich wielka moc i opanowanie, ale jakoś wpisuję się to w koncept. Dobra pozycja- polecam.