Chcesz mieć więcej energii i żyć zdrowiej?
Nie wiesz, jak wprowadzić do diety więcej warzyw i owoców?
Masz dość ,,zdrowych" soków o wątpliwym składzie?
Wykorzystaj przepisy z Wielkiej księgi soków i spraw sobie energetyczną bombę witaminową!
Soki i koktajle ze świeżych warzyw i owoców to prosta droga do zapewnienia sobie ,,codziennej ósemki", czyli pięciu porcji świeżych warzyw i trzech porcji owoców. Wystarczy jedna szklanka klarownego, świeżo wyciskanego soku dziennie, by doprowadzić do usprawnienia funkcjonowania układu odpornościowego, podniesienia poziomu energii, wzmocnienia kości, oczyszczenia skóry i obniżenia ryzyka wystąpienia chorób. Oprócz tego domowe soki i koktajle świetnie sycą, a jednocześnie nie zawierają wielu kalorii, dzięki czemu mogą być pomocne w walce ze zbędnymi kilogramami.
W tej książce znajdziesz aż 350 receptur na domowe soki i koktajle, a także toniki, napoje oczyszczające i pobudzające trawienie, herbaty czy przeciery. Odkryjesz również smaczne i zdrowe zamienniki dla kawy czy herbaty oraz przepisy na orzeźwiające mrożone przekąski. Poza tym Wielka księga soków zawiera:
informacje na temat siedmiu głównych układów naszego ciała i ich roli w zachowaniu zdrowia oraz na temat zmian, jakie można wprowadzić w diecie i stylu życia, aby usprawnić ich funkcjonowanie, szczegóły dotyczące 80 powszechnych problemów zdrowotnych, a także konkretne sposoby na ich łagodzenie za pomocą naturalnych produktów żywnościowych, informacje na temat właściwości leczniczych warzyw, owoców i ziół oraz rady dotyczące zakupów i przechowywania tych produktów.Wielka księga soków rozwiąże problemy zdrowotne twoje i twojej rodziny. Właściwie przygotowane soki warzywne i koktajle chronią przed infekcjami, wzmacniają nerwy, rozjaśniają umysł, oczyszczają organizm z toksyn, a także mają właściwości lecznicze. Jeśli więc zależy ci na przywróceniu dobrego funkcjonowania bądź utrzymaniu w jak najlepszej kondycji wszystkich układów twojego ciała, ta książka jest dla ciebie.
***
Pat Crocker jest specjalistką w dziedzinie kulinarnego zastosowania ziół. Zawodowo zajmuje się także ekonomią prowadzenia gospodarstwa domowego. Od ponad dwudziestu lat pisze i opowiada o ziołach i zagadnieniach związanych ze zdrowiem. Jest autorką siedmiu książek kucharskich i trzech książek o ziołach, które wielokrotnie zdobywały różne wyróżnienia na arenie międzynarodowej.
Wydawnictwo: MT Biznes
Data wydania: 2019-05-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 404
Tytuł oryginału: The Juicing Bible
Ta książka to przewodnik dla każdego, kto pragnie wykorzystywać odżywcze i prozdrowotne właściwości soków. Soki ze świeżych i surowych warzyw i...
Zobacz, jak łatwo przyrządzić samodzielnie w domu smaczne i zdrowe jogurty, które składają się tylko ze świeżego mleka i naturalnych dodatków! Producenci...
Chcę przeczytać,