Szybko, łatwo, smakowicie Sałatki i dania z owoców i warzyw Zupy i potrawy z makaronu i ryżu Ciasta i desery Ta książka zaspokoi Twój wegetariański apetyt. Jej autor, doświadczony szef kuchni, radzi, jak smacznie i zdrowo obywać się bez mięsa. Okazuje się, że można to robić, dostarczając organizmowi potrzebne składniki i nie spędzając połowy życia w kuchni. Poznaj przepisy kulinarne z menu błyskawicznego i dla koneserów. Odkryj swoje nowe ulubione smaki. Dowiedz się, jak przygotować danie na każdą okazję dla jednej, dwóch i większej liczby osób. W tej książce znajdziesz wszystko, czego chcesz dowiedzieć się o kuchni wegetariańskiej. Nauczysz się: przygotowywać sosy sałatkowe i do dań na ciepło -- bogactwo smaków połączone z prostotą składników, wykorzystywać egzotyczne dodatki -- avocado, dziki ryż, kawior, chleb kukurydziany, tiramisu, doceniać skrobiowe złoto -- różne odmiany ziemniaków, przyrządzać soję i soczewicę -- chleb powszedni wegetarianina, stosować triki kuchenne -- jak poszatkować 10 jajek w pół minuty i w 2 sekundy wypestkować ogórek, pamiętać o porach roku w kuchni -- co smakuje w letni dzień, a co zostawić na zimowe popołudnie. Jay Weinstein jest dziennikarzem kulinarnym radia NPR, profesjonalnym kucharzem i absolwentem prestiżowego Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego. Pracował w wielu prestiżowych restauracjach w USA, między innymi w bostońskiej Jasper i nowojorskiej Le Bernardin. Ma swoim dorobku autorskim wiele książek i innych publikacji kulinarnych.
Informacje dodatkowe o Wegetariańskie przepisy:
Wydawnictwo: Septem
Data wydania: b.d
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN:
83-246-0712-9
Liczba stron: 360
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,