Iga ma już za sobą cztery dekady życia. Wydaje jej się, że wszystko, co dobre, minęło. Czuje się samotna i wyobcowana. Mąż od dłuższego czasu nie okazuje jej czułości. Ze względu na syna przyzwyczaiła się do tego i wzięła na swoje barki bycie matką i ojcem w jednym. Żyje w rutynie, spędzając dni na pracy i opiece nad Kubą. Jedynie w weekendy ma chwilę na relaks. Pewnej soboty wybiera się na wycieczkę do lasu, gdzie młody motocyklista crossowy zajeżdża jej drogę. Wojtek nie może oderwać wzroku od Igi, która w ubłoconych przez niego ubraniach wygląda niezwykle seksownie. Jest nią zachwycony i chciałby ją lepiej poznać, ale ona ucieka, nie zamierzając kontynuować znajomości.
Życie bywa jednak przewrotne, a duże miasto wbrew pozorom jest bardzo małe. Pewnego dnia ich losy ponownie się splatają.
W jakich okolicznościach pojawi się Wojtek?
Iga wzbrania się przed uczuciem do młodego strażaka, ale czy rozsądek i zasady wpajane jej od dziecka wygrają z pożądaniem?
Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2024-04-24
Powiem tak. Czytając "Soldier's obsession" Soni, która mnie nota bene zachwyciła, bo mam słabość do mundurów, a tam bohaterem jest żołnierz, to byłam zachwycona, kiedy dostałam możliwość patronowania "W twoich oczach" autorki. W tej historii bohaterem jest co prawda strażak, ale to też mundurowy ;) Zatem od razu Wam zdradzę, że ta książka jest HOT! Skoro to romans, to są różne gorące wyobrażenia, ale i są sceny pikantniejsze, które czytelnika naprawdę rozgrzeją do czerwoności. Książka porusza trudne tematy, bo jest o problemach małżeńskich, ale też o zdradzie, o samotności, także o inwalidztwie, o wychowywaniu dziecka, o lękach, ale także o pragnieniach, o potrzebie bliskości tej drugiej osoby, o pomocy, o zrozumieniu i szansie na szczęście. Mam takie odczucia, czytając tę książkę, że to co autorka tutaj opisała, może zdarzyć się w realnym życiu i trafić na każdego z nas. Tylko każdy z nas jest inny i inaczej możemy radzić sobie z wszelkimi trudnościami, problemami, i inaczej reagować na te same sytuacje. Nie chciałabym pisać tutaj, że ja to bym się zachowała dokładnie tak jak Iga w każdej z sytuacji. Bo na pewno tak by nie było. Jednak każda z nas, nawet te kobiety, które są zadowolone ze swoich partnerów czy małżonków, lubią widzieć, że inni mężczyźni się nami interesują, że zwracają uwagę jeszcze na nas. Przecież fakt, że mamy męża i dziecko czy dzieci, nie oznacza, że już nikt nie może się nami zainteresować! A Iga dodatkowo chodzi na pewne zajęcia, które nie dość, że poprawiają jej kondycję, to i uczy się tam bardzo kobiecych ruchów, a te z kolei mogą przydać się jej w sypialni. Więc byłam zniesmaczona zachowaniem Daniela. Mając taką seksowną kobietę on szukał wrażeń gdzie indziej? Hmm... Inną sytuacją w swojej sypialni to już totalnie mnie zszokował i zniesmaczył. Dlatego wcale nie dziwię się Idze, że postąpiła jak postąpiła. Jak dla mnie tutaj wszystko się super ze sobą łączy, tylko może trochę zbyt szybko syn Igi zaakceptował nową sytuację. Jednak to nie jest realne życie, tylko wymyślona historia i to ma być romans a nie dramat. Zatem wszystko tutaj buczy i gra jak tralala. To jak? Zainteresowani? Zdradzę Wam, że warto poznać Wojtka ;)
🚲🏍️🚲🏍️🚲 Recenzja 🚲🏍️🚲🏍️🚲
Sonia Hallon " W twoich oczach "
@soniahallon_autor
Wydawnictwo: WasPos
@waspos
🚲🏍️🚲🏍️🚲🏍️🚲🏍️🚲🏍️🚲🏍️🚲
" Zasypiając, miałam w głowie obraz, który wywołał ciarki na moim ciele. Były to oczy, ale nie niebieskie mojego męża, tylko brązowe,w otulinie kasku motokrossowego..."
" W twoich oczach " To historia o samotności, tęsknocie, niespodziewanych spotkaniach i możliwościach, które mogą pojawić się w najmniej oczekiwanych momentach..
Autorka przez historię Igi i Wojtka pokazuje, jak ważne jest odważne stawienie czoła swoim lękom i troskom, aby odkryć nowe możliwości i szanse na szczęście..
Książka jest napisana z punktu widzenia Igi i Wojtka, co oznacza , że widzimy wydarzenia i emocji głównych bohaterów tak, jakbyśmy patrzyli na świat ich oczami.. Dzięki temu możemy lepiej wczuć się w ich sytuację i zrozumieć ich decyzje i uczucia..
Sonia stworzyła narrację, która skupia się głównie na wewnętrznych konfliktach i emocjach głównych bohaterów, Igi i Wojtka.. Opisuje wnikliwie uczucia samotności, tęsknoty i niezrozumienia, z którymi borykają się bohaterowie.. Styl autorki jest pełen głębokich opisów psychologicznych, ukazujących wewnętrzne przeżycia postaci.. Przeplata ona elementy realistyczne z momentami nierealnymi, tworząc interesującą mieszankę rzeczywistości i fantazji.. Autorka posługuje się bogatym językiem obrazowym, który pomaga czytelnikowi wczuć się w emocje i doświadczenia bohaterów.. Całość historii jest nasycona emocjami i napięciem, co sprawia, że czytelnik jest wciągnięty w świat bohaterów i ich zmagania...
Emocje w tej historii są bardzo silne.. Iga czuje się samotna, wyobcowana i niedoceniana, co sprawia, że ucieka przed nowymi relacjami.. Wojtek natomiast przeżywa silne emocje, gdy widzi Igę, jest nią zachwycony i pragnie poznać ją bliżej.. Ich spotkanie w lesie wywołuje mieszane uczucia, a ponowne splątanie ich losów może przynieść wiele emocji i niespodzianek..
Iga, kobieta doświadczona życiem, ale wciąż poszukująca czegoś więcej, odnajduje się w sytuacji, która zaskakuje ją i pobudza jej emocje. Z drugiej strony mamy Wojtka, młodego motocyklistę, który wzbudza jej zainteresowanie, ale sytuacja między nimi jest skomplikowana..
Czy los sprawi, że ich drogi się skrzyżują w sposób, który zmieni ich życie?
" Byłem w szoku, patrząc, jak Iga w ciągu kilkunastu minut potrafiła przeobrazić się z seksownej kochanki w stanowczą matkę. Ach, te kobiety, są mistrzami w wielu rolach jednocześnie..."
Igą, która czuje się samotna i niedoceniona przez męża, Daniela.. Jako matka i ojciec w jednym, poświęca się opiece nad synem Kubą.. Ich życie wydaje się spokojne, ale rutyna i poświęcenie dla pracy zaczynają niszczyć ich relacje..
Daniel zaniedbuje rodzinę, pochłonięty pracą i własnymi sprawami.. Iga żyje w rutynie, dbając o syna, bez zbyt wielu chwil dla siebie..
Podczas spaceru w lesie, spotyka motocyklistę Wojtka, który od razu przyciąga jej uwagę.. Chociaż czują wzajemne zainteresowanie, Iga ucieka od tej sytuacji.. Los sprawia, że ich drogi krzyżują się ponownie w mieście..
Jak potoczą się ich losy po tym niezwykłym zdarzeniu?
Idealne czy wyidealizowane życie? Iga wraz z mężem i synem mieszka w Wilanowie, wiedzie spokojne, dostatnie, dobre życie. Czy naprawdę dobre? Może tych dwoje dopadła rutyna i zatracili się dla pracy, aby żyć na pewnym poziomie? Daniel z pewnością oddał się pracy i własnym rozrywkom, zapominając o bliskich. Praca w korporacji, awans zmienił go w beznadziejnego męża i ojca. Dla rodziny nie miał czasu w swym rozkładzie. Każdą wolną chwilę, weekendy spędzał z kolegą oddając się rozrywkom. Rodzinie tłumaczył to potrzebą odreagowania od pracy.
Chłód relacji małżeńskiej i rodzinnej zmusił Igę do zastanowienia nad sensem utrzymywania małżeństwa, które dla Daniela było balastem. Wspierała syna, spajała rodzinę, która się rozsypała. Mąż od ignorancji przeszedł do poniżenia i odrzucenia jej, niszcząc całkowicie wszystko co razem zbudowali przez dwie dekady..
Jedno przypadkowe spotkanie z motocyklistą odmieniło jej życie. Wypadek męża, pomoc strażaka Wojtka wywróciły cały porządek i stabilność, jaką dotąd mieli. Teraz musiała stawić czoła nowym wyzwaniom, opieka nad potrzebującym, utrzymanie rodziny. Gdy rezygnacja z własnego szczęścia wydawała się właściwa, w imię poświęcenia z obowiązku, wtedy mąż odkrywa swoje brudne sekrety przyznając się do zdrady, oszustwa bez wyrzutów, rani ją i niszczy emocjonalnie.
Pomocną dłoń do Igi wyciąga Wojtek, dając jej namiastkę szczęścia. Chwile zapomnienia i radości ratują ją od upadku. Syn z aprobatą patrzy na matkę, silniejszą i szczęśliwą. Ulotne chwile przerywa upadlające zachowanie męża.
Czy Iga odważy się zawalczyć o własne szczęście? Presja bliskich, poczucie obowiązku i przysięgi przytłacza. Wojtek zdeterminowany i zachęcony budowaniem wspólnej relacji z Igą i jej synem, odrzuca rolę “drugiego” i domaga się od niej podjęcia decyzji. Jakiego wyboru dokona Iga? Czy zdecyduje się postawić wszystko na jedną kartę i zacząć życie od nowa, wolna?
Piękna historia o miłości, która umarła i nowego uczucia powstałego w jej miejsce. Tylko odważni potrafią dopuścić ją do głosu, przyciszając rozsądek. A może są to naiwni, którzy zawierzają szczęście dla miłości. Zachęcam do lektury. Wybory dojrzałej kobiety, dylematy codzienności i obowiązki na drodze do szczęścia. Każdy zasługuje na szczęście, ale wielu przypłaciło to wysoką ceną. Historia Igi wskazuje potrzebę walki o siebie, zanim nasze poświęcenie i oddanie zostanie zniweczone i obróci się przeciwko nam.
Otrzymana historia jest mieszanką wydarzeń w życiu bohaterki,która doznaje wielu ciosów od życia.Samotność w małżeństwie i wychowanie syna,niezrozumienie matki i teściowej,które zawsze wiedzą najlepiej,kończąc na spotkaniu młodszego strażaka w którym otrzymuje bezinteresowne wsparcie.Autorka zrzuca na Igę ogrom obowiązków oraz zmusza ją do podjęcia życiowych decyzji.To sprawia,że nie możemy ani na chwilę się nudzić.
💫Otrzymujemy bardzo dobrą historię w której pożądanie miesza się z sumieniem.Przez to decyzje podejmowane są przez rozum a nie serce.W wyniku czego mamy niezrozumienie w podjęciu ważnych decyzji.Dopiero zobaczenie prawdy na własne oczy jest początkiem walki o siebie.
💫Powieść wielokrotnie zaskoczyła mnie przebiegiem wydarzeń oraz decyzjami podejmowanymi przez bohaterów.Do końca nie można przewidzieć zakończenia i dzięki temu czyta się z zapartym tchem.
💫Jest to życiowa historia dojrzałej kobiety,która musi stawić czoło narastającym problemom i postawić na swoje przyjemności.
P O L E C A M
Soldier’s Desire to poruszająca opowieść o Sandrze, młodej kobiecie, która przeszła przez wiele trudności i wyzwań. Po bolesnych doświadczeniach...
Dziewiętnastoletnia Sandra nie miała łatwego dzieciństwa. Było pełne krzywdy i awantur. Jej matka wolała sięgać po alkohol, zamiast zajmować się dzieckiem...
Przeczytane:2024-06-14, Ocena: 6, Przeczytałam,
Tytuł : W Twoich Oczach.
Autor : Sonia Hallon.
Wydawnictwo WasPos
Data premiery : 24.04.2024r.
#współpracareklamowa
#współpracabarterowa
#współpracarecenzencka
Opis książki :
W jakich okolicznościach pojawi się Wojtek?
"Ostatnie dni były dla mnie dosyć trudne. Dostawałam w życiu cios za ciosem. Najpierw wypadek i paraliż Daniela, potem obwinianie przez syna, który uważał, że powinnam była więcej czasu spędzać z jego ojcem. Zapomniał o tym, że tata nigdy nie miał dla niego czasu, syn był na drugim miejscu, zaraz za pracą, która była jego bóstwem. "
Historia kobiety, która ma męża i syna oraz dobrze płatną pracę, gdyby nie to, że mąż stracił nią zainteresowanie, miałaby wszystko. Daniel zamiast spędzać czas z rodziną, woli ekstremalne wycieczki z kumplem. W ciągu tygodnia od rana do wieczora spędza czas w pracy a w weekendy wyjeżdża odstresować się.
Pewnego dnia wszystko się ulega zmianie.
Iga poznaje przystojnego bruneta, o którym nie może przestać myśleć, Daniel ma wypadek i jest w ciężkim stanie a syn, matka i teściowa obarczają Igę winą, że za mało się stara we własnym małżeństwie.
W szpitalu okazuje się że mąż Igi jest sparaliżowany od pasa w dół.
Jak kobieta poradzi sobie w nowej sytuacji? Z pomocą przychodzi jej przystojny strażak, który okazuje się tym samym brunetem, którego spotkała wcześniej.
Czy kobieta pozostanie wierna przysiędze małżeńskiej czy podda się pożądaniu do bruneta?
Autorka stworzyła emocjonujcą fabułę, która wciąga już od pierwszej strony.
Dobrze wykreowani bohaterowie, zdrada, pożądanie, miłość, emocje. To wszystko czego potrzebuje dobra książka.
Historia napisana jest z perspektywy Igi i Wojtka, więc mamy możliwość lepszego poznania myśli bohaterów i ich rozterek.
Pióro autorki jest lekkie a książkę czyta się bardzo szybko.
Na przekór stereotypom autorka pokazała, że miłość można znaleźć w każdym wieku, mimo iż jest się już w innej relacji, nie znaczy, że jesteśmy w niej szczęśliwi.
Historia skłania do przemyślenia swojego życia, związku.
Podsumowując : Nie żyjmy według cudzych zasad, tylko według własnych. Żyjmy tak abyśmy to my byli szczęśliwi.
Gorąco polecam Wam tę książkę.
Dziękuję wydawnictwu i autorce za zaufanie i egzemplarz recenzencki.
#książkoweimpresje #ewelabook @ewelabook