reklama

W głuszy

Życie w malowniczej Trzebieży toczy się niespiesznie. Dla trójki przyjaciół jednak czas płynie w zupełnie innym tempie. Annę Jankowską po trudnych życiowych doświadczeniach trafia strzała amora. Mieczysława Zarzycka i Kamil Kier próbują rozwiązać sprawy, które ktoś usiłuje zamieść pod dywan. Zaangażowani w nową zagadkę szukają powiązań męża Mieci z tajemniczą Osadą. Im bardziej się w to zagłębiają, tym większy mrok ich otacza. Czy Osada naprawdę istnieje? Jakie sekrety skrywają lasy Trzebieży? I czy faktycznie zło czai się w głuszy?

Kontynuacja powieści ,,Sąsiadka" i ,,Zdążyć przed śmiercią", bardzo dobrze przyjętych przez czytelników.

Informacje dodatkowe o W głuszy:

Wydawnictwo: Harde
Data wydania: 2024-08-28

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Thrillery i suspens

Kup książkę W głuszy

W głuszy - opinie o książce

Avatar użytkownika - przyrodaz
przyrodaz
Przeczytane:2024-08-21, Ocena: 5, Przeczytałam,

Oj muszę przyznać, że wielokrotnie wstrzymywałam tutaj swój oddech. Najmroczniejszy według mnie był temat ukrytej osady, gdzie osoby, które go znały, nic nie mogły w tej sprawie powiedzieć. Był tutaj też motyw przyjaźni, gdzie kwestia znikającego miasteczka wystawiła ją na próbę. Kobieta była pewna, że coś gdzieś się stało, nawet same znaki, jak nie zmieniające się wyglądy, zdjęcia, które nie miały prawa istnieć, mocno mnie wkręcały. Co ciekawe mężczyzna celowo ignorował uwagi kobiety, a kiedy już poszła, miał mroczne przemyślenia na ten temat. Bał się, że prawda może wyjść na jaw. Dla komisarza policji i kobiety, która z nim przebywa wydarzenia, które będą ich dotyczyć sprawią, że padnie tu różnica zdań. Ona bowiem widzi coś więcej w zaginięciu pewnej osoby, wręcz popycha go, by cokolwiek tutaj zadziałał, podczas gdy on chodzi jak napompowany bąkiem balon, gdzie non stop coś mu nie pasuje. Znajdzie się tutaj również kobieta, która widzi pozytywnie swoje przyszłe życie u boku pewnej osoby, jednak, czy na taką sielankę tutaj natrafimy? Czy zawsze prawda powinna wyjść na jaw?
Przed wami tom trzeci przygód przyjaciół, którzy w każdej kolejnej książce mają swoje dalsze losy. Warto ich poznać od tomu pierwszego, gdzie bardziej szczegółowo były nakreślone ich cechy charakteru, gdyż tutaj czytelnik wchodząc na karty książki wie, że już ich zna, toteż nie dziwi nas czemu ktoś jest zamknięty w sobie, czemu wszystkiego się czepia, lub dlaczego w ważnych sprawach milczy. Zaczynając czytać nowe rozdziały patrzcie na nagłówki, by nie było zdziwienia o kim się czyta, bo nie zawsze ktoś przypatrujący się w oddali będzie przedstawiony. To są przeskoki do innych miejsc i innych spraw. Początkowo nic nie będzie się tutaj łączyło, raz nawet pomyślałam, że któreś sprawy są bez sensu i ten sens wyszedł dopiero przy końcu. Z pewnością czeka was efekt zaskoczenia, bo czasami kogoś tak bardzo się lubi, że dla jego dobra się go okłamuje. Bądźcie jednak pewni, że każde wasze ,,dlaczego i po co" będzie później wyjaśnione:-)
Świetny thriller kryminalny, bardzo go polecam. A najbardziej całą serię rozpoczynając od tomu pierwszego:-)

Sąsiadka
Justyna Jelińska 0
Okładka ksiązki - Sąsiadka

Życie Anny Jankowskiej wywraca się do góry nogami. Jej związek kończy się z wielkim hukiem, jedyny członek rodziny umiera, a jakby tego było mało, dziewczyna...

Przeklęty dar
Justyna Jelińska0
Okładka ksiązki - Przeklęty dar

Twoja prawdziwa natura zawsze znajdzie sposób, by polała się krew Liz Becker już od dzieciństwa wiedziała dwie rzeczy: że ma wyjątkowy dar i że pod żadnym...

Rok szarańczy
Terry Hayes