Visual C++ 6. Vademecum profesjonalisty

Jeśli potrafi to Visual C++, Ty także osiągniesz zamierzony efekt. Szybko opanujesz zdolności potrzebne do tworzenia zaawansowanych, komercyjnych aplikacji dla Windows i sieci WWW -- poznasz wszystko, co jest do tego potrzebne, od podstaw tworzenia menu i obsługi myszy, przez technologię ODBC, DAO aż do własnych skryptów. Korzystając z książki zawodowych programistów Ricka Leineckera i Toma Archera -- "Visual C++ 6. Vademecum profesjoanlisty", szybko zdobędziesz najświeższe informacje potrzebne do utrzymania się w czołówce najlepszych programistów.

Proponujemy Ci doskonałą lekturę, która pomoże w opanowaniu ogólnych i szczegółowych technik programowania dla Windows -- od menu do obsługi wyjątków i operacji wejścia-wyjścia; zwiększeniu możliwości obsługi baz danych za pomocą ODBC, klasy baz danych MFC, DAO, ADO oraz OLE DB; rozszerzeniu aplikacji o dynamicznie łączone biblioteki DLL oraz biblioteki innych programistów; lepszym wykorzystaniu MFC do tworzenia kontrolek ActiveX lub ATL do tworzenia kontrolek o bardzo małej objętości kodu; pisaniu dynamicznych aplikacji internetowych, aplikacji korzystających z klasy CHtmlView oraz aplikacji DHTML; poznaniu zaawansowanych możliwości pakietu Visual Studio, włącznie z makrami VBScript oraz kreatorami AppWizard tworzonymi przez użytkownika. Na dołączonej do książki płytce CD-ROM znajdziesz rozbudowane narzędzia programistyczne oraz programy demonstracyjne, między innymi: Objective Grid, Objective Grid Lite, Objective Toolkit, Objective Chart, Objective Edit, Objective plug-in oraz Objective Diagram stworzone przez Stingray Software Ultimate Grid oraz Ultimate Wizard Factory stworzone przez Dundas Software BoundsChecker firmy Compuware NuMega Lab A także pełne programy zademonstrowane w książce!

Informacje dodatkowe o Visual C++ 6. Vademecum profesjonalisty:

Wydawnictwo: Helion