Ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych. Komentarz

Niniejszy komentarz stanowi nową próbę interpretacji ustawy o podatku dochodowym od osób prawnych, która funkcjonuje w systemie polskiego prawa podatkowego od kilkunastu lat. Zawarte w nim rozważania mają głównie na celu wyjaśnienie treści i znaczenia komentowanych przepisów oraz sposobu ich stosowania. Autorzy prezentują własne spojrzenie na poszczególne kwestie, a ponadto korzystają z wybranych pozycji piśmiennictwa oraz przedstawiają praktykę stosowania komentowanych regulacji przez sądy i organy podatkowe.Komentarz jest adresowany przede wszystkim do szerokiego kręgu praktyków. Uwzględniono w nim aktualny stan prawny i omówiono nowelizacje, które weszły w życie 1 stycznia 2007 r.Książka jest dziełem sześciu współautorów. Gerard Dźwigała ? radca prawny i doradca podatkowy, autor wielu artykułów o tematyce podatkowej. Zbigniew Huszcz ? doradca podatkowy, czynny wykładowca, autor publikacji z zakresu prawa podatkowego.Piotr Karwat ? doktor nauk prawnych, adiunkt w Katedrze Prawa Finansowego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, radca prawny, autor i współautor wielu artykułów w prasie fachowej oraz książek o tematyce podatkowej. Robert Krasnodębski ? radca prawny i doradca podatkowy, pracownik naukowo-dydaktyczny Katedry Prawa Finansowego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, autor licznych artykułów o tematyce podatkowej.Maciej Ślifirczyk ? doktor nauk prawnych, adiunkt w Katedrze Prawa Finansowego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, radca prawny, autor książek o tematyce podatkowej oraz wielu artykułów z zakresu prawa podatkowego i cywilnego.Filip Świtała ? doradca podatkowy, autor i współautor licznych artykułów publikowanych w prasie krajowej i zagranicznej.

Informacje dodatkowe o Ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych. Komentarz:

Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne

Kup książkę Ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych. Komentarz

Ustawa o podatku dochodowym od osób prawnych. Komentarz - opinie o książce