Wsłuchaj się w rytm swojego serca - może ci powiedzieć wiele zaskakujących rzeczy!
Sposób, w jaki zostały skonstruowane nasze ciała i mózgi, stoi w fundamentalnej sprzeczności z wyzwaniami obecnych czasów. Szybkie tempo i niezdrowy styl życia, nieustanna presja i brak odpoczynku sprawiają, że jesteśmy cały czas narażeni na stres, który może mieć katastrofalne skutki dla naszego organizmu. Tymczasem istnieje sposób, by nauczyć się zarządzać swoim poziomem stresu i cieszyć się zdrowszym i szczęśliwszym życiem.
Pomogą ci w tym smartfon, smartwatch lub inny przenośny monitor tętna oraz książka Pulse Cure.
Jak przekonuje dr Torkil Faero, mierzenie zmienności rytmu serca jest kluczowym narzędziem, dzięki któremu nauczysz się sprawniej i elastyczniej zarządzać swoją energią. Praktyczne wskazówki zawarte w tej książce pomogą ci:
.Zacząć mierzyć swój poziom stresu i nim zarządzać
.Odnaleźć właściwy dla siebie rytm ćwiczeń i odpoczynku
.Dostrzec wczesne oznaki stanu zapalnego i ocenić ryzyko rozwinięcia się choroby
.Monitorować stan twojego organizmu i ocenić, kiedy twoje baterie są już w pełni naładowane, a ty jesteś gotowy do nowych wyzwań
.Poprawić twój sen i dietę
.Walczyć z wypaleniem zawodowym i przewlekłym zmęczeniem
Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2025-02-18