To nie jest historia dla każdego

Czy wiesz, że można żyć kilka dni, choć ma się trzydzieści lat? ...że nie trzeba umierać, aby być niewidzialnym? Jak odnaleźć normalność w świecie zamkniętym dla nienormalnych spraw?

Bohaterką opowieści jest Róża, której codzienność jest wypełniona pracą, małżeństwem i wyjątkową przyjaźnią. Nie wiedząc kiedy, z marazmu obudzi ją wielka namiętność i luksus przeżywania ekstazy i szczęścia. Niestety, zanim zdąży się zorientować, jej świat przemieni się w horror, z którego nie tak łatwo jest się uwolnić. Wplątana w kaskadę dramatycznych sytuacji stanie oko w oko ze śmiercią, zagadką i samą sobą. Czy świat jej uwierzy? Czy ona uwierzy sobie?

To nie jest historia dla każdego to książka o chwilach, momentach, sekundach z życia. O tym, co zapamiętamy i będziemy wspominać, o tym, co widzimy, zamykając oczy. Nikt ani nic w tej opowieści nie odpowie na żadne pytanie. Raczej to Ty musisz sam udzielić tych odpowiedzi. A jeśli nie potrafisz – to bardzo dobrze. Tutaj rozwiązania nie są oczywiste.

Informacje dodatkowe o To nie jest historia dla każdego:

Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2013-07-18
ISBN: 978-83-7856-132-3

Kup książkę To nie jest historia dla każdego

To nie jest historia dla każdego - opinie o książce

Avatar użytkownika - biedro_nka
biedro_nka
Przeczytane:2015-10-15, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2015, Mam,
Jak sam tytuł wskazuje... to nie jest historia dla każdego. Zawiera mnóstwo pytań, zarówno błahych jak i niezwykle trudnych. Główna bohaterka Róża ma męża, którego nie kocha, nieciekawą pracę i jedyne oparcie w wyjątkowej przyjaźni. Ale wszystko się zmienia, gdy na przystanku spotyka pewnego mężczyznę. Wystarczyło poczuć jego zapach, potem spojrzeć w jego oczy. W życiu nic nie jest proste i nic nie trwa wiecznie, "można żyć tylko kilka dni, choć ma się trzydzieści lat". Zarówno Róża, jak i czytelnik nie są w stanie dociec prawdy. "To nie jest historia dla każdego" jest dla mnie dość trudna w odbiorze. Kończy się pozostawiając mnóstwo pytań bez odpowiedzi. Tutaj nie ma oczywistych rozwiązań...
Avatar użytkownika - Kamulka84
Kamulka84