THE PROMISED NEVERLAND: TOM 5

Rozlega się alarm informujący o ucieczce! Polegając jedynie na wskazówkach, ścigani przez demony rozpoczynają życie zbiegów. Przed oczami dzieci, które odrzuciły kłamstwo i zażądały wolności, pojawia się… Co czeka ich za kolejnym zakrętem?

Informacje dodatkowe o THE PROMISED NEVERLAND: TOM 5:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2018-09-28, Ocena: 4, Przeczytałem,

WIELKA UCIECZKA

"The Promised Neverland' to manga, która w świetnym stylu łączy w sobie mrok i brutalność, z dziecięcą niewinnością, słodyczą i urokiem. W konsekwencji powstała seria lekka, przyjemna i urzekająca nieustającym napięciem oraz zagadkami, których wcale nie ubywa, nawet kiedy padają odpowiedzi na niektóre z pytań. A jaki ma ona klimat!

Dzieci z Grace Field House zawsze marzyły o jednym – by znaleźć dom i rodzinę zastępczą. Teraz ich marzenie jest zupełnie inne: przeżyć. Okazało się bowiem, że ich „Matka” w rzeczywistości pracuje dla demonów, które najwyraźniej opanowały świat, a dzieci są im składane w ofierze. Plan ucieczki długo w nich dojrzewał, teraz wreszcie nadeszła ta chwila, ale Emma podejmuje ciężką decyzję – zostawia za sobą najmłodszych, którzy mają wciąż jeszcze co najmniej dwa lata życia. Obiecuje jednak wrócić po nich i pomoc im, kiedy już uda się jej i reszcie osiągnąć cel. Ale co właściwie ma być tym celem? Ucieczka z terenu domu to jedynie wstęp do tego, co czeka na nich na zewnątrz. A nikt z nich nie ma pojęcia co to może być. Ścigani przez demony, nie mając większej nadziei na przetrwanie, starają się zrozumieć w środku czego się znaleźli…

Całość recenzji na moim blogu: http://ksiazkarniablog.blogspot.com/2018/09/the-promised-neverland-5-kaiu-shirai.html

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;